23948sdkhjf

Zetterdahl till Sjöfartsverket

Ann-Catrine Zetterdahl blir ny generaldirektör och chef för Sjöfartsverket – det beslutade regeringen 21 december.
– Det känns oerhört roligt att vi lyckats rekrytera Ann-Catrine Zetterdahl som ny generaldirektör för Sjöfartsverket. Sjöfarten står inför stora utmaningar och Ann-Catrine kommer både kunna delta i utvecklingen av svensk sjöfart samt påverka den internationella sjöfarten, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson .

Ann-Catrine Zetterdahl har sedan 2006 arbetat som direktör/Vice President för Customer Operations inom TeliaSonera. Zetterdahl har sedan 2004 haft ledande befattningar inom TeliaSonera samt varit vd för bland annat Telia Installation AB samt haft styrelseuppdrag i bland annat Telaris samt i Statens lokalförsörjningsverk. Ann-Catrine Zetterdahl är civilingenjör med inriktningen industriell ekonomi.

Ann-Catrine Zetterdahl förordnas som generaldirektör och chef för Sjöfartsverket från och med den 1 maj 2010 till och med den 30 april 2016. Från den 1 januari 2010 till dess att Ann-Catrine Zetterdahl tillträder har regeringen i dag också beslutat att Sjöfartsverkets nuvarande ekonomidirektör, tillika ställföreträdande generaldirektör, Noomi Eriksson vikarierar som generaldirektör och chef för Sjöfartsverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094