23948sdkhjf

Fusion väntar Veolia

Veolia Transport och Caisse des Dépôts dotterbolag Trensdev är nu mycket nära en fusion. Om förberedelseprocessen går i mål skapas en av världens största persontransportaktörer.
Caisse des dépôts och Veolia meddelade nyligen att ett nytt steg hade nåtts i diskussionerna om sammanslagning av deras dotterbolag, Transdev och Veolia Transport med syfte att skapa en världsledande aktör inom passagerartransport och rörlighet – allt enligt bolagens egen utsago.

Efter omfattande analyser och värderingar av de ingående företagen har nu Caisse des dépôts och Veolia har nått ett ramavtal för fusion, som täcker den finansiella strukturen i den nya koncernen. Ramavtalet ska nu presenteras för alla berörda företagsledningar och arbetstagarrepresentanter.

RATP, operatören av Paris tunnelbana, har bekräftat att företaget före fusionen ska byta sina 25,6 procent av aktierna i Transdev mot vissa franska och internationella tillgångar till ett sammanlagt värde som motsvarar Transdevaktiernas värde. RATP, Caisse des dépôts och Veolia kommer att fortsätta sina diskussioner angående detaljerna om hur tillgångarna ska överföras till RATP. Det uppges i sammanhanget att den Parisiska tunnelbaneoperatören är inställd på att finna en snabb lösning.

Sammanslagningen av Veolia Transport och Transdev innebär skapandet av en ny organisation vars arbetsnamn är Veolia-Transdev. Ägandet kommer att delas, 50 procent Veolia och 50 procent Caisse des dépôts. Ägarrollerna är logiska; Veolias äganden grundar sig på företagets indurstriella kompetens och kapacitet medan Caisse des dépôts får rolen av långsiktig strategisk aktieägare. Fusionen kräver också ett godkännande från EU:s konkurrensmyndigheter

Om den nya koncernen Veolia-Transdev blir av så skapas en gigant. Den nya koncernen skulle rankas bland världens ledande inom passagerartransport med intäkter på runt 8 miljarder euro med över 120 000 anställda.

FOTNOT. Veolia är noterat på NYSE och Euronext Paris.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064