23948sdkhjf

Avtalsbrott östgötaTrafiken!

Svensk Biogas är upprört över att ÖstgötaTrafiken upphävt kontraktet med dem – nu kommer gasbolaget att kräva skadestånd rapporterar SR P4 Östergötland.
Som Rt-forum.com och TRAFIKFORUM rapporterat var det avtal ÖstgötaTrafiken tecknat med Svensk Biogas olagligt enligt Konkurrensverket. Det hade helt enkelt inte följt lagen om offentlig upphandling. ÖstgötaTrafiken svarade med att säga upp avtalet för att inte förvärra det redan skedda.

Men nu kommer mer salt i såren: Svensk Biogas anser sig inte ha gjort något fel, därför vill företaget ha kompensation för det brutna avtalet. Enligt vd:n Christer Setterdahl ”är ett avtal ett avtal och avtal ska hållas”. Att ÖstgötaTrafiken gjort fel är enligt honom ingenting som Svensk Biogas vare sig ska eller kan befatta sig med. Att avtalet är brutet är dock ett faktum som gasbolaget inte stillatigande tänker sig godta.

I första hand ser Svensk Biogas att det snarast blir en diskussion om saken och därefter en uppgörelse om en rimlig ekonomisk kompensation för det brutna avtalet. Om så inte sker kan det bli tal om att väcka process om skadestånd – det kommer i så fall att behandlas i Svensk Biogas styrelse efter helgerna. Redan nu står det klart att besvikelsen mot ÖstgötaTrafiken är stor hos ledningen för Svensk Biogas. Det är inte svårt att förstå: Kontraktet som nu brutits var värt 1,5 miljarder kronor för 15 års leveranser av biogas till ÖstgötaTrafikens stadsbussar i Linköping, Norrköping och Motala.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111