23948sdkhjf

BR: Snabbare buss slår bilen

Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR, välkomnar Transportstyrelsens förslag om att höja maxhastigheten för bussar till 100 km/h. Snabbare buss slår bulen, tror BR.
Allt fler resenärer måste börja välja kollektivtrafik framför bilen. Men då krävs det att bussresan blir ett mer attraktivt val. Därför välkomnar Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR, Transportstyrelsens förslag att höja högsta tillåtna hastighet för buss från 90 km/tim till 100 km/tim.

Transportstyrelsen har lämnat ett förslag till Regeringen om höjd högsta tillåtna hastighet för tunga bussar till 100 km/tim förutsatt att det finns bilbälten. Förslaget har gått ut på remiss från Näringsdepartementet och BR har yttrat sig över förslaget.

– Det är angeläget att fler reser kollektivt av miljö-, klimat, trängsel- och trafiksäkerhetsskäl. Att resa med buss är ett mycket säkert sätt att färdas på väg och väsentligt säkrare än med personbil. Om bilisterna överger det resandet och istället väljer bussen är det en fördel från trafiksäkerhetssynpunkt. Jag anser att denna fördel är större än de risker den föreslagna höjningen av hastighetsgränsen för buss på vårt lands säkraste vägar innebär, säger Göran Forssén , ansvarig för trygghets- och säkerhetsfrågor vid BR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078