23948sdkhjf

Rezidor lämnar franska hotell

Rezidor Hotel Group meddelar att de i förtid avslutar hyreskontrakt för sju hotell i Frankrike i slutet av året. Hotellkedjan köper ut sig från hyreskontrakten som varit olönsamma.
De sju franska hotellen omfattar nästan 700 rum och drivs huvudsakligen under varumärket Park Inn by Radisson. De är belägna i icke-strategiska marknader och har varit olönsamma för Rezidor under en längre tid. För att avsluta hyresavtalen i förtid har Rezidor avtalat med ägaren Hibernia Frankrike om att erlägga betalning med 11,5 miljoner euro som kommer att utbetalas i slutet av 2012. Affären kommer påverka Rezidors EBITDA positivt med cirka 2 miljoner euro årligen. Dessutom kommer Rezidor inte längre att ansvara för framtida investeringar i hotellen.

De sju hotellen kommer att behålla sina nuvarande varumärken och drivas av Rezidor under managementavtal under de närmaste åren. Om Hibernia Frankrike säljer fastigheterna kommer managementavtalen att upphöra. Beslutet att avsluta dessa hotell fattades efter att det ansågs osannolikt att hotellens ekonomiska situation kommer att vända och deras positionering och lokalisering inte överensstämmer med varumärkets strategi.

Rezidor tror fortsatt på den franska marknaden och fortsätter att driva två andra Park Inn-hotell i Frankrike (i Paris och Nice), öppnar ett nytt Park Inn-hotell i Lille under Q4 2012 och kommer att öppna hotell på andra strategiska orter under de kommande åren. Bolagets andra nyckelvarumärke, Radisson Blu med 16 hotell, är det största varumärket i förstaklassegmentet i Frankrike vad gäller antalet hotell.

– Denna mycket viktiga portföljförvaltningsaffär är helt i linje med vår Route 2015 -strategi som syftar till att lyfta Rezidors EBITDA-marginal med 6 till 8 procentenheter fram till 2015. Det är av grundläggande betydelse för koncernen att ytterligare optimera vår portfölj av hotell under hyresavtal, öka lönsamheten under de kommande åren, samt minska bolaget riskexponering, säger Knut Kleiven , vice vd & CFO.

FAKTA/Hotell som berörs
Park Inn by Radisson Arcachon
Park Inn by Radisson Macon
Park Inn by Radisson Orange
Park Inn by Radisson Nancy
Park Inn by Radisson Lyon Ouest
Radisson Blu Hotel, Aix-les-Bain
Les Loges du Park (utan varumärke)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063