23948sdkhjf

Succé för Tutankhamun

Den stora utställningen ”Tutankhamun - Graven och skatterna” i Malmö har blivit en succé. 1200 besökare har dagligen besökt den forne faraonen som befinner sig i Malmö.
Arrangören Julius Malmström kan redan nu konstatera att Tutankhamun-utsällningen är en stor succé när två av den sex månader långa utställningstiden har passerat. Utställningen öppnade i mitten av september på MalmöMässan i Hyllie. I genomsnitt har 1200 personer besökt utställningen varje dag den varit öppen.

– Besökarna är mycket nöjda och alla tycker att de får ut betydligt mer av utställningen än de föreställt sig. Dessutom är det verkligen roligt att vi har så många danska besökare, vi bedömer att minst en fjärdedel av alla som kommer hit är danskar, säger Julius Malmström och fortsätter:

– Det är en risk och en utmaning jag tagit för att visa denna stora, påkostade utställning. Vi behöver minst 150000 besökare för att utställningen ska gå runt. Men som med allt annat, man måste våga tro och jag brinnerr själv för den här sortens ”infotainment”. Det är roligt att lära sig saker på ett underhållande sätt.

Denna vecka har stora delar av landet skollov och då räknar Julius Malmström med extra många besökare. Den 1 november hålls också en föreläsning i utställningen av en av världens främsta egyptologer Dr. Jaromir Malek . Titeln på föredraget är ” Tutankhamuns grav- en gåta”.

Fotnot. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth besökte Tutankhamun-utställningen 28 oktober, därav bilden!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062