23948sdkhjf

BR förnyar sig på TUR

Inför TUR 2013 den 21-24 mars lägger Svenska Bussbranschen Riksförbund, BR, i en ny växel. Busstorget flyttar i ny central plats sin gynnar busstillverkarna där.
I samarbete med TUR, nylanseras Busstorget på en ny central plats på TUR, Nordens ledande mässa med inriktning på rese-, turism- och mötesindustrin. Fysiskt flyttas Busstorget från E-hallen till en central plats i B-hallen, tillsammans med de europeiska destinationerna. Med den nya placeringen kommer de moderna turistbussar som ledande busstillverkare ställer ut på Busstorget att bli synliga på ett helt nytt sätt.

– Genom den satsning som vi på BR gör på Busstorget under TUR tillsammans med ledande busstillverkare vill vi förstärka den positiva trend som turistbussresandet har. Vi strävar efter att göra en väletablerad och omtyckt mötesplats än mer attraktiv för bussresebranschen och alla som vill komma i kontakt med oss. Vår förhoppning är att vi nu ska få fler av våra bussresearrangörsmedlemmar att ställa ut på Busstorget tillsammans med oss, säger Helena Gibson Ek , kommunikationsansvarig på BR och projektledare för Busstorget.

Varje år på TUR presenterar BR en rapport med färsk statistik om svenskarnas turistbussresor i Sverige och utomlands. Årets rapport visar att svensken åker på allt fler bussresor utomlands på semestern. Och resenärerna blir allt yngre. Under 2011 ökade det totala resandet med charterbuss från 2 procent till 3 procent, på bekostnad av bilresandet, som minskar sin marknadsandel.

Nysatsningen innebär inte bara en ny mer central placering, utan också ett större fokus på kompetenshöjande seminarier och aktiviteter, riktade mot BRs medlemmar och samarbetspartners men även mot utställare och fackbesökare på mässan. Bland annat kommer priset för Årets Bästa Turistbusstad att delas ut på Busstorget.

– Det känns inspirerande att vi tillsammans med en av våra största aktörer på TUR, har hittat denna samarbetsform för utveckling och förnyelse. Nysatsningen på Busstorget går hand i hand med TURs utvecklingsarbete som startade 2011, säger TUR:s mässansvariga Lisa Callert.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063