23948sdkhjf

Nordic Choice störst i Sverige

Nordic Choice Hotels expanderar med fyra nya hotell på tre orter; två Quality Hotels, ett i Skellefteå och ett i Boden samt ett helt nytt Clarion Hotels och ett Comfort Hotel i Luleå.
– Det är med stor glädje som vi idag kan presentera vårt avtal gällande fyra nya hotell. Det är en strategisk satsning då vi nu också täcker Norrland. Det gör oss till den största hotellkedjan i Sverige till antalet hotell räknat, säger Petter A Stordalen , ägare Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels etablerar därmed tre olika koncept som ska möta olika behov på marknaden. Målet är inte bara att tillföra något nytt, utan också något mer genom att visa upp den omfattande bredden i Nordic Choice Hotels utbud. Hotellen ansluts genom hotellkoncernen Pite Havsbad Group.

– Vi eftersträvar olika utbud och vår vision är att täcka så många som möjligt av våra gästers behov, oavsett om det är en weekendresa eller en affärsresa. Därför har vi olika varumärken som riktar sig till olika kundgrupper, säger Petter A Stordalen.

Det nya Clarion Hotel Sense Luleå är under byggnation och öppnar i oktober 2013. Hotellet blir Norrlands och Luleås nya flaggskepp och stadens nya mötesplats runt restaurangen Kitchen & Table. Ett 40-tal rekryteringar kommer att göras till det nya hotellet. De två nya Quality Hotel Bodensia och Quality Hotel Skellefteå Stadshotell blir renodlade kurs- och konferenshotell och Comfort Hotel Artic Luleå behåller sitt B&B-koncept. Pite Havsbad Group är en norrländsk hotellkoncern med nio hotell och konferensanläggningar. Konverteringen av hotellen sker runt årsskiftet 2012/2013.

– Vi ser med förväntan fram emot det nya samarbetet då Nordic Choice Hotels är en kedja med enorm framåtanda och engagemang. Att de är entreprenörsdrivna passar oss som hand i handsken för vår hotellfamilj, säger Robert Sjölund , vd Pite Havsbad Group.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med Pite Havsbad Group. Vi hoppas att vi kommer att bidra med spännande koncept, skapa levande mötesplatser för lokalbefolkningen samt öka konfererandet där vi etablerar våra koncept, säger Torgeir Silseth , koncerndirektör Nordic Choice Hotels.

Fotnot. Illustrationen föreställer det helt nya Clarion Hotels i Luleå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063