23948sdkhjf

BR:s ödesstämma stundar

På BR:s förbundsstämma den 27 november i Göteborg väntas ett beslut om att fusionera BR med Bussarbetsgivarna, BuA – en förändring som styrelsen rekommenderar.
Under förbundsstämman som genomförs mitt under Persontrafikmässan ska BR:s styrelse redovisa sitt uppdrag att utreda frågan om en enad bussbranschorganisation för både bransch- och arbetsgivarfrågor.

En fusion mellan BR och Bussarbetsgivarna, BuA, inklusive processdialog med BR:s medlemmar inom KFS, de kommunalt ägda bussföretagens arbetsgivarorganisation, är det som rent konkret diskuteras just nu. Uppdraget att utreda frågan och återkomma med en rekommendation efter dialog både regionalt och centralt gavs åt BR:s styrelse vid förbundsstämman 2010 och förnyades 2011. I de handlingar som sänts till alla ombud till BR:s stämma föreslår BR:s styrelse ett gemensamt bussförbund för bransch- och arbetsgivarfrågor, givet vissa förutsättningar.

Frågan om ett gemensamt bransch- och arbetsgivarförbund för svenska bussföretag och bussresearrangörer har utretts flera gånger under årens lopp. Mot bakgrund av omregleringen inom den svenska kollektivtrafiken samt förändrade konstellationer inom bland annat den offentliga beställarsidan aktualiserades frågan igen under 2010. Ett ökat behov av att kraftsamla resurser inom EU-bevakningen för den svenska bussnäringen finns också med som en faktor i diskussionerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078