23948sdkhjf

Wattguard för Nobina

Miljöteknikföretaget Wattguard har fått i uppdrag av persontrafikföretaget Nobina att installera sin energibesparande tjänst vid ett flertal av Nobinas verksamheter i Norden.
Nobina är Nordens största aktör inom persontrafik med buss, med verksamhet på hundratalet platser runt om i Sverige och övriga Norden. Verksamheten kräver garage, verkstäder och kontor som är upplysta av lysrör en stor del av dygnet. Med hjälp av Wattguard kan den befintliga belysningen behållas men elförbrukningen ändå sänkas avsevärt.

– När vi såg att Wattguard var beredda att avtalsmässigt garantera en fyrtioprocentig besparing i elförbrukningen och pilotstudien i Malmö också på en månad levererade denna effekt, så blev vi övertygade. Vi ser nu fram emot att få installera Wattguard på alla Nobina-depåer i Norden med passande lysrörsarmatur och därmed väsentligt kunna sänka lysrörens strömförbrukning utan stora kapitalinvesteringar, säger Erik Junkrans , kategoriansvarig strategisk inköpare på Nobina.

– Nobinas verksamhet är ett perfekt exempel på hur Wattguard på ett enkelt och effektivt sätt kan göra en stor skillnad i elförbrukning. Och som Nobina upptäckt fungerar vår lösning lika bra oavsett om det gäller verksamhet på en ort eller över hela Norden, säger Jan Flink , marknadschef Swedish Wattguard.

Nobina kommer att installera Wattguard på ett flertal orter runt om i Sverige och övriga Norden. Elförbrukningen vid samtliga dessa verksamheter kommer att kunna sänkas med i genomsnitt fyrtio procent. Installationerna är också gynnsamma för miljön. Exempelvis kommer installationen av Wattguard vid Nobinas verksamhet i Malmö att bidra till sänkta koldioxidutsläpp på 7 300 kilo per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078