23948sdkhjf

Vävning i Vimmerby

Vävning är klurigt, tekniskt och roligt! Under december kan besökarna njuta av en mängd vackra vävar när utställningen Vävning för alla visas på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.
Hemslöjden firar 100 år i år och detta har uppmärksammats under året i en rad olika utställningar om hemslöjd och konsthantverk landet runt. På Astrid Lindgrens Näs visas från den 30 november en vandringsutställning med vävar från hela Sverige.

– Vi är glada att denna utställning kommer till Vimmerby och Astrid Lindgrens Näs såhär i juletid. Många besöker oss för att uppleva den äkta julkänsla som finns här. Att passa på att visa upp nyskapande vävning på den plats som på så många sätt berättar om våra traditioner kring jul och vårt småländska kulturarv känns helt rätt, säger Anneli Karlsson , utställningsproducent på Astrid Lindgrens Näs.

Intresset för hantverk har fått ett stort uppsving under de senaste åren. Att väva är ett gammalt hantverk som kommit på modet igen. I vävstugor landet runt samlas inspirerade vävare.

– Vi hoppas att många av dessa vävare och textil- och hantverksintresserade kommer på besök, säger Anneli Karlsson.

Vävning för alla är en inspirationsutställning där du får förslag på nyskapande vävar i olika material och tekniker skapade av väverskor från norr till söder. De är vävda i allt från återbruk till ekologiska garner. I utställningen får du information och till gång till alla vävsedlar så du själv kan väva dessa.
Vävning är klurigt, tekniskt och roligt - ge vävningen en chans, nu och i framtiden!

Utställningen öppnar den 30 november då Kalmar läns hemslöjdskonsulent Agneta Gefors finns på plats och visar utställningen och har en genomgång av de nyskapande teknikerna och de många spännande materialen. Utställningen Vävning för alla är producerad av Sveriges textila Hemslöjdskonsulenter och visas i Paviljongen på Astrid Lindgrens Näs under december i ett samarbete med Kalmar läns hemslöjdsförening.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063