23948sdkhjf

Fritt nät på Värmlandsbussar

Värmlandstrafik sätter in helt nya bussar på sträckan Filipstad-Karlstad, inom kort också utrustade med gratis internet ombord. Ett resultat av nyligen avslutade pendelprojektet.
Pendlarprojektet har varit ett samverkansprojekt mellan Trafikverket, Filipstads kommun och Värmlandstrafik. Syftet var att få fler pendlare att lämna bilen hemma och istället använda kollektivtrafiken. Under projektet har 18 personer fungerat som testresenärer för att komma med synpunkter för att förbättra pendlingen.

– Bra kommunikationer till och från Filipstad är nödvändigt för kommunen. Tack vare projektet har vi jobbat med kollektivtrafiken på flera nivåer. Det handlar bland annat om hur kunderna upplever resorna, hur infrastrukturen ser ut vid hållplatser och längs vägar och dessutom har det förbättrat samarbetet med Trafikverket och Värmlandstrafik, säger Inge Nilsson Piehl .

Värmlandstrafik har tagit till sig av förslagen som har kommit fram i projektet.

– Vid tidtabellsskiftet 9 december sätter vi in fabriksnya bussar på sträckan. De kommer också få gratis internet ombord, säger Markus Bergman från Värmlandstrafik.

På så sätt menar Markus att komforten blir bättre och möjligheten till att använda resan till att jobba blir bättre.

Flera åtgärder genomförda
Trafikverket har gjort en så kallad stråkstudie för hela riksväg 63. Den innebär en genomlysning av hela trafiksituationen och har lett fram till en handlingsplan där både större och mindre åtgärder föreslås. Bland dem kan nämnas mötesfri landsväg mellan Karlstad och Vallargärdet.
I Filipstad har busstationen fått ett lyft och i Molkom har nyligen en ny bytespunkt för byte mellan olika busslinjer byggts. På båda platserna finns parkering för både bil och cykel samt en biljettautomat.

Även antalet turer på linje 400 Filipstad – Molkom – Karlstad är tänkt att bli fler framöver. Projektet har också visat på att finns behov av en pendelparkering inom Karlstads kommun i området där riksväg 63 möter E18.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079