23948sdkhjf

Hybricon till Helsingfors

Umeåföretaget Hybricon ska leverera en av sina elbussar till Veolia Transdev i Helsingfors, det avslöjades på Persontrafik. Bussen ingår det treåriga finska elbussprojektet eBus.
På Persontrafik i Göteborg släpptes nyheten att Hybricon ingått ett samarbete med Veolia Transdev i Helsingfors. Samarbetet går ut på att Hybricon levererar en elbuss under juni 2013. Hybricon blir en av tre olika elbussar som ska utvärderas i projektet marknadsframgång för det innovativa Umeåföretaget Hybricon som sedan tidigare har bussar i trafik i Umeå.

– Veolia Transdev är ett halvstatligt franskt företag med 119000 anställlda i 27 länder och naturligvis är vi på Hybricon väldigt stolta och glada över att vi får möjlighet att samarbete med ett världsledande företag inom persontransport, säger Boh Westerlund , vd på Hybricon.

Trots att Hybricon och Veolia Transdev i mångt och mycket är två olika företag så finns det ändå en hel del som är lika, enligt Boh Westerlund:

– Våra visioner för företaget och våra visioner för miljön och en hållbar framtid är väldigt lika.

Projektet eBus ingår i det finska EVE-programmet som startade 2011 och har som syfte att skapa en samarbetsgrupp om och kring elfordon. De kombinerar det tuffa nordiska klimatet, högteknologiska företag och samarbete mellan den privata sektorn, forskningen, industrin och operatörer.

– Veolia Transdev letade världen över för att finna elbussar bra nog att ha med i testprojektet och Hybricon i Umeå är ett av de tre vi fann, säger Sami Ojama , Veolia Transdev, Helsingfors.

– Det här innebär att vi drar in pengar och vi hoppas snart på fler affärer och samarbeten, säger Mats Andersson , marknadschef på Hybricon.

Hybricon har mottagit flera pris för sin nya teknik med snabbladdande elbussar, främst Future Trasport Award 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157