23948sdkhjf

Mobilen flyger fritt

Från och med nu kan resenärer behålla telefonen eller surfplattan framme även vid start och landning förutsatt att de är inställda på ”flightmode”. Tack vare nya EU-regler.
Häromveckan meddelade EASA, flygsäkerhetsförvaltningen inom EU-kommissionen, att det är fritt fram för passagerarna att ha mobil och läsplattor påslagna under hela flygresan, dvs även under start och landning. Enda inskränkningen är att de ska ha funktionen ”flightmode” inställd under hela resan.

Från och med nu kan samtliga resenärer som reser med nästan alla svenska flygbolag alltså låta sina mobiltelefoner eller läsplattor vara påslagna under hela resan. De nya reglerna gäller dock inte för vanliga, bärbara datorer och läsplattor som är tyngre än ett kilo som av säkerhetsskäl fortfarande ska vara nedpackade och avstängda under start och landning.

– Detta kan tyckas vara en liten förändring, men vi vet att detta är något som många av våra resenärer uppskattar. Förändringen i EU-bestämmelserna kommer lägligt, som en extra julklapp helt enkelt, säger Christer Paulsson , vd för Sverigeflyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094