23948sdkhjf

Språkguide till örebrobussarna

Länstrafiken i Örebro har översatt sin snabbguide om bussresande till fem olika språk: arabiska, engelska, persiska, serbiska och somaliska.
Nu har det blivit lättare för resenärer med andra modersmål än svenska att hitta en buss som passar, köpa biljett och få reda på annat som kan vara bra att veta när man ska åka buss.

– Vi är glada över att kunna ge bättre information till de resenärer som har andra modersmål än svenska. På så vis hoppas vi att alla lättare ska kunna hitta bussturer som passar, välja vilken biljett som passar bäst och köpa sin resa, säger Thony Lundberg , områdeschef på Länstrafiken Örebro.

Broschyren ”Heja bussen!” finns sedan tidigare på svenska för att underlätta för alla resenärer. Den innehåller information bland annat om på- och avstigning, om hur man hittar sin buss och om vad som gäller för barnvagnar och rollatorer. Det finns också en snabbguide till hur det fungerar med betalningssätt som busskort, sms-biljett och biljettköp i Länstrafikens app.

– Översättningen av broschyren är ett samarbete mellan Länstrafiken och Migrationsverket. Vi såg tillsammans att det fanns ett behov av bättre information för resenärer på andra språk än svenska. Vi vill att alla ska ha tillgång till våra resor, och vi hoppas att detta kan underlätta för fler att åka kollektivt, säger Thony Lundberg.

Urvalet av språk som informationen översatts till har gjorts i samråd med Migrationsverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063