23948sdkhjf

Två döda i svår bussolycka

En turistbuss välte på riksväg 27 utanför Tranemo på morgonen 4 december, två personer dog. Närmare 40 av de övriga 52 passagerarna skadades, några allvarligt och flera klämdes fast inne i bussen.
Bussen var på väg till Köpenhamn och hade hämtat upp passagerare i Ulricehamn, Borås, Tranemo och Grimsås. En person dog i olyckan en kvinna i 40-årsålern, senare avled även bussföraren, en man i 70-årsåldern. Närmare 20 skadades allvarligt vilket gör händelsen till en av de svåraste bussolyckorna på senare år. Efter någon timma hade alla evakuerats ur bussen och alla fördes till sjukhus och vårdcentraler i Borås och Tranemo. De med lindrigare fysiska skador kunde lämna sjuhuset under fredagen.

Den här typen av buss har säkerhetsbälten på alla stolar och enligt TT var den dessutom utrustad med alkolås. Vad som orsakat olyckat är ännu oklart. Bussen från GF:s Trafik AB i Gislaved, skulle göra en dagstur till julmarknaden i Köpenhamn med passagerarna. som grundades 1978 ägs av Mikael Johansson, har 17 anställda och dess flotta består av 15 bussar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062