23948sdkhjf

Bättre trafik i Skövde

Vid tidtabellskiftet 14 december förändras stadstrafiken i Skövde. Satsningen ska ge kunderna fler och bättre resmöjligheter.
För boende i Hentorp betyder förändringen att de nu får kvartstrafik till centrum med den nya linje 7, som går mellan Hentorp (hållplats Vråkvägen) till Skövde Resecentrum via Hallenbergsrondellen och Skövde Stadshus. För Skultorpsborna är det fortfarande linje 1 som gäller, men med förändringen att den inte längre går via Hentorp dagtid. Justeringen innebär en snabbare resa in till centrum och bättre plats ombord. Linjen förlängs också i Skultorp och går till hållplats Vagnsbodsvägen. Linje 1 och 7 körs på vardagar fram till klockan 18. På kvällar och helger går istället linje 10 som kör samma väg som gamla linje 1, det vill säga till/från Skultorp via Hentorp.

– Nu får våra kunder fler och bättre resmöjligheter. Satsningen på utökad stadstrafik i Skövde innebär också att vi kan minska den trängsel ombord som vi haft på vissa linjer, säger Camilla Holtet , trafikutvecklingschef på Västtrafik.

För de som reser mellan Hentorp och Skaraborgs Sjukhus med linje 7 finns samma resmöjligheter som tidigare, men med skillnaden att man får göra ett byte vid Sandtorget för vidare resa till sjukhuset. Vid Skövde Resecentrum är det samtrafik för byte till linje 1. De som vill resa mellan Skultorp och Hentorp på dagtid får något längre restid på grund av bytet.

I samband med tidtabellskiftet kommer Nobina ha kundvärdar ute på stan för att informera om trafikförändringarna. Dessa kommer att finnas vid Skaraborgs Sjukhus, Skövde Resecentrum och ombord på linje 1.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094