23948sdkhjf

Blekinge får Pågatåg

Många Blekingebor har längtat efter Pågatågens ankomst och 15 december startar Pågatågstrafiken i Blekinge. Därmed underlättas arbetspendling över länsgränserna.
Med dess ankomst blir det enklare att bo i Sölvesborg, Karlshamn samt arbeta eller studera på annan ort. Det förbättrar även förutsättningarna för lokala företag med pendlande personal.

För att fira Pågatågens ankomst till Blekinge anordnar Blekingetrafiken, Sölvesborgs och Karlshamns kommun en invigning. Lördagen den 13 december går ett invigningståg från Kristianstad till Karlshamn och tillbaka. Vid Sölvesborgs och Karlshamns resecentrum samt Mörrums station blir det festligheter som startar klockan 11:30. Det bjuds bland annat på musikunderhållning samt glögg och pepparkakor. Klockan 12:15 blir det invigningstal, vid Karlshamns resecentrum, av bland annat kommunstyrelsens ordförande.

För att så många som möjligt ska få testa att åka Pågatåg i Blekinge, delar Blekingetrafiken under invigningen ut resekort för en ”testa-på-tur”. Antalet resekort är begränsat och det är först till kvarn som gäller.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125