23948sdkhjf

UL-bråket till HD

Upphandlingsbråket i Uppland går till Högsta domstolen – Keolis har vunnit mot UL i tidigare rättsliga instanser, men inte fått det begärda skadeståndet om 164 miljoner, rapporterar UNT.
Hovrätten dömde tidigare i höst att UL ska betala en miljon kronor till Keolis som ersättning för de kostnader bussbolaget haft i samband med den havererade upphandlingen av all busstrafik i länet 2010. Hela upphandlingen fick göras om, eftersom vital information läckt till en konkurrerande anbudsgivare inifrån UL.

Hovrätten fastslog att UL begått ett allvarligt fel i samband med den kapsejsade upphandlingen. Samtidigt fick Keolis betala hela 4 miljoner kronor i rättegångskostnader varför bolaget gick back trots att det vunnit i rätten.

Keolis står fast vid sitt ursprungliga skadeståndskrav på 164 miljoner kronor och nöjer sig inte med domen i Hovrätten utan har överklagat. Så nu sker sista ronden i Högsta domstolen. Kanske. För i första stegen ska HD ta ställning till om fallet alls ska prövas i landets högsta rättsliga instans. Keolis måste före 31 januari kunna redovisa mer i detalj skälen för sitt överklagande. Hur det går visar sig tidigast i början av nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047