23948sdkhjf

Nettbuss och Buss i Väst vann

Nettbuss och Buss i Väst vann Västtrafiks upphandling av busstrafik i Bohuslän samt för Röd och Lila Express – trafikstart i juni 2016.
Västtrafiks upphandling av busstrafik till och från Bohuslän, Stenungsund och Tjörn samt för Röd och Lila Express är klar: Nettbuss och Buss i Väst vann – om det blir någon överprövning av upphandlingen återstår dock att se.

De nya avtalen sägs fördjupa samarbetet mellan Västtrafik och trafikföretagen, ska sätta kunden i fokus och ställa höga miljökrav. Avtalen börjar gälla i juni 2016. Västtrafiks upphandlingsmodell bygger på ett fördjupat samarbete med trafikföretagen i syfte att fördubbla resandet med kollektivtrafiken till år 2025.

Upphandlingen är indelad i olika trafikåtaganden som tillsammans omfattar ungefär 150 fordon. Anbuden har värderats utifrån pris och kvalitet. De företag som tilldelats trafikåtagandena är följande:

Nettbuss har tilldelats avtalen Röd Express, Lila Express och Express Fyrbodal. Det sistnämnda avtalet omfattar expressbusstrafik mellan orter i Bohuslän samt från dessa till Göteborg, Trollhättan och Vänersborg.
Buss i Väst har tilldelats avtalen Tjörn, Tjörn Express och Stenungsund Express.

Avtalen är utformade för att ge trafikföretagen större ansvar och bygger på incitament där deras ersättning styrs av resandeutvecklingen. Dessutom innehåller avtalen möjlighet till bonus om trafikföretagen uppnår hög kundnöjdhet på sina linjer.

– Trafikföretagens nära kontakt med resenärerna ger dem en unik kundkännedom och inblick i de lokala förutsättningarna. Genom att ge våra partners större ansvar tar vi tillvara deras kompetens och kan ge våra kunder en mer attraktiv kollektivtrafik, säger Attila Ungvari , affärschef för busstrafiken på Västtrafik.

Avtalen har även en tydlig miljöprofil för att minska energianvändning och utsläpp av klimatpåverkande emissioner. All trafik i avtalen kommer att utföras med drivmedel som till minst 95 procent är fossilfria. Trafikstart för de nya avtalen är 19 juni 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078