23948sdkhjf

Nilsson vann Bussförar-SM!

Krister Nilsson, Nobina, är Sveriges bästa bussförare 2015 – det stod klart efter finalen av Bussförar-SM på Gillinge 7 september.
Måndagen 7 september, i förvånansvärt bra väder, tävlade 16 finalister i Bussförar-SM på Gillinge Trafiksäkerhetscenter norr om Stockholm. Vinnaren är Krister Nilsson från Enskede, han visade sig vara strået vassare än alla de tuffa konkurrenterna i Bussförar-SM 2015. Tävlingsmomenten som de 16 finalisterna utsattes för var halkkörning, sparsam körning, manöverprov, katastrofövning.

– Det har varit en fantastiskt trevlig dag, och att jag sen gick därifrån med vinsten gör det ju inte sämre. Det här hade jag inte räknat med när jag vaknade i morse, säger vinnaren Krister Nilsson, till vardags bussförare baserad vid Nobinas Tyresö-depå söder om Stockholm.

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag inom Transportföretagen, och tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM. Syftet med tävlingen är att öka fokus samt höja statusen på bussföraryrket då rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

– Dagen har varit fantastisk! Med förare från hela landet, stor gemenskap och glädje, erfarenhetsbyte och kontakter för livet. Intresset för bussföraryrket från besökarna var mycket stort. Jag hoppas verkligen att många arbetssökande fann sin framtida arbetsgivare idag, säger projektledaren Jacob Albertsen .

Andraplatsen togs av Transdevs förare Ricard Carlenius , Norrköping, som dagen innan värmde upp genom att springa en maraton mellan Norrköping och Linköping. Tredjeplatsen togs av Björn Karlsson , Uppsala, som jobbar för Fridströms Buss i Rimbo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093