23948sdkhjf

Stenpir i väst prisad

I Future Transport Awards kategori Public Transport drog Västtrafiks Stenpiren Resecentrum i Göteborg det längsta strået – och tog hem segern.
Stenpiren Resecentrum, NCC ViaSafe,och Real Rail utsågs på onsdagskvällen till vinnare i var sin kategori i Future Transport Award 2015. Prisutdelningen, som modererades av projektledare Jacob Albertsen, Mentor Communications - skedde under festliga former i samband med branschfesten på Elmia Nordic Rail/Future Transport på Elmia i Jönköping. Med på scenen var också partnern Johann Schmid, Sigma Civil och juryns ordförande Anders Karlsson, chefredaktör Transport & Logistik i Dag.

Västtrafiks Stenpiren resecentrum i Göteborg nomineras för att Göteborg genom det nya resecentrumet får en attraktiv och väl fungerande knutpunkt och terminalbyggnad, samt nav för byten mellan spårvagn, buss och färja. Det räckte hela vägen fram, de segrade i den kategorin persontrafik, Public Transport Award.

Real Rail vann kategorin Intermodal Goods, godstransorter, för att företaget på ett målmedvetet och effektivt sätt har utvecklat intermodala godstransporter med lastbil och järnväg mellan södra/västra Sverige och mellersta/övre Norrland. De har tagit ett ett helhetsgrepp och ansvarar för stora delar av kedjan med egna lastbilar, lastbärare och järnvägsvagnar samt där man ansvarar för kombiterminaldriften på ett antal strategiska orter.

I kategorin Road Security vann NCC nomineras för NCC ViaSafe, en helhetslösning för ökad säkerhet vid större och mindre vägarbeten. ViaSafe samlar all NCC:s erfarenhet och kompetens inom området i ett nordiskt koncept. Syftet är att vara en ännu bättre partner till entreprenörer och andra som utför arbeten i och kring vägar.

– Det här var otroligt kul, vi är oerhört glada för detta, så otroligt kul, säger Marie Björk som tog emot priset tillsammans med Stefan Ekman .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063