23948sdkhjf

Taxi Göteborg Trafiksäkerhetsprisade

Taxi Göteborg vann Stora Trafiksäkerhetspriset 2016 i kategorin Årets Entreprenör – övriga vinnare blev Elgiganten och Q3 – Forum.
Under en festlig prisceremoni på Transportforum i Linköping utsågs den 12 januari tre utsågs bland annat värdiga vinnare av Stora Trafiksäkerhetspriset 2016. Elgiganten, Taxi Göteborg och Q3 – Forum för hållbara transporter fick den 12 januari ta emot Stora Trafiksäkerhetspriset 2016, i var sin kategori.

I kategorin Årets Entreprenör prisades Taxi Göteborg för att bolaget genom en rad proaktiva åtgärder bidrar till att höja trafiksäkerheten för taxiresor. Taxi Göteborg har bland annat infört syntest för alla sina taxiförare, installerat hjärtstartare i ett antal fordon samt säkerhetscertifierat sin verksamhet.

Priset i kategorin Årets Beställare gick till Elgiganten för att bolaget infört rigorösa krav på sociala villkor, arbetsförhållanden och trafiksäkerhet för sina transportörer. Kraven följs upp regelbundet, vilket bidrar till hög trafiksäkerhet.

Priset i den tredje kategorin Årets Leverantör tilldelades Q3 – Forum för hållbara transporter för sitt arbete med att utveckla upphandlingsverktyg för både köpare och säljare av transporter som ställer höga krav på arbetsmiljö, trafiksäkerhet och miljö.

Partner till Stora Trafiksäkerhetspriset 2016 är Bra Vision Scandinavia.

– Det här var fantastiskt kul, nu har vi fått ett kvitto på det stora arbete vi lagt ner på vårt arbete för trafiksäkerhet, säger Petra Kling , försäljnings- och marknadschef på Taxi Göteborg.

Ett mer utförligt reportage om pristagarna kommer i TRAFIKFORUM nr 1, 2016 som utkommer under februari.

FAKTA/Juryn i Stora Trafiksäkerhetspriset 2016
Anders Karlsson (juryordförande), chefredaktör för Transport & Logistik Idag/Transportnet, Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag, Anna Grönlund, branschchef i Sveriges Bussföretag, Stefan Sedin vd i Svensk Kollektivtrafik och Claudio Skubla, förbundsdirektör i Svenska Taxiförbundet.
Stora Trafiksäkerhetspriset är ett årligen återkommande pris som sedan 2009 delas ut av branschtidningarna Resforum, Trafikforum och Transport & Logistik Idag. Syftet med priset – som i år delas ut för sjunde gången – är att lyfta fram goda exempel inom trafiksäkerhet, samt främja det fortsatta arbetet inom detta viktiga område för yrkestrafik på väg inom godstransporter och persontrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079