23948sdkhjf

Nobina vann i Skåne

Det blir Nobina som ska köra regionbusstrafiken från Malmö och Lund till Lomma och Kävlinge kommun nästa år - Transdev förlorar trafiken.
Skånetrafiken har genomfört upphandling av trafikuppdrag Lund Väster, det vill säga regionbusstrafik från Malmö och Lund till Lomma och Kävlinge kommun. Trafikstart sker 2017 och avtalet löper på fyra år.

Tilldelningsbeslut för upphandlingen sändes ut den 22 juni 2016 och det är trafikföretaget Nobina Sverige AB som tilldelats avtalet Lund Väster. Trafiken utförs idag av Transdev Sverige AB.

– Vi är nöjda med resultatet. Konkurrensen var tillfredställande. Det var fyra intressanta anbud där anbudsgivarna lagt ned mycket omsorg i att formulera erbjudande som svarade på de förutsättningar som vi ställt, säger Jan-Åke Bergmark , affärsområdeschef Buss Södra på Skånetrafiken.

Avtalet bygger på en affärsmodell med resandeincitament, vilket innebär att trafikföretaget ansvarar för detaljplanering av tidtabellen, lokal marknadsföring och information i högre grad framöver. Skånetrafiken får även en helt fossilfri trafik i detta avtal. Kostnaderna ökar bland annat med anledning av att fordonen kommer att förnyas.

– Det är vår uppfattning att avtalsmodellen innebär att vi får ännu mer engagerade trafikföretag och ett bra samarbete i framtiden. De nya avtalen sätter också ännu mer fokus på kvalitet vilket kommer våra resenärer till gagn, säger Jan-Åke Bergmark.

Trafikuppdrag Lund väster omfattar regionbusstrafik från Malmö och Lund till Lomma och Kävlinge kommun. Trafikuppdraget består av 10 linjer vilka trafikeras av 46 bussar som övertas av det vinnande trafikföretaget. Bussarna kommer att genomgå en renovering och det vinnande trafikföretaget väljer också att byta ut 12 av bussarna så att renovering av övriga kan ske utan att trafiken påverkas. Det innebär att Skånetrafikens resenärer i området kan se fram emot ökad åkkomfort.

Trafikstart sker i 12 december 2017 och löper till december 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11