23948sdkhjf

Nytt avtal DB-Iveco Bus

Deutsche Bahn förlänger avtalet med Iveco Bus – därmed kommer totalt 1 000 Crossway-bussar att rulla för tågoperatören 2018.
Deutsche Bahn Regio Bus, Tysklands största bussbolag, har förlängt ramavtalet med Iveco Bus om inköp av bussar för kollektivtrafik. Bussflottan med regionalbussar kommer därmed att uppgå till 1 000 enheter 2018.

DB FuhrparkService GmbH, Tysklands största operatör av lokal- och regionalbussar, har förlängt ramavtalet med Iveco Bus med två år. Det innebär leverans av ytterligare 150 till 200 Crossway- och Crossway LE-bussar per år. Det är tredje gången i rad som Deutsche Bahn väljer att låta Iveco Bus, som vann den första upphandlingen 2013, leverera bussar till företagets bussflotta.Som ett resultat av detta har det fram till idag levererats nästan 700 Crossway regionalbussar till Deutsche Bahn.

DB FuhrparkService GmbH:s val av Iveco Bus som huvudleverantör beror på nyckelfaktorer som den fördelaktiga totala ägandekostnaden (TCO) och driftsäkerheten, vilka kännetecknar Crossway-programmet. DB har goda erfarenheter av Crossway, som är den obestridda ledaren på den europeiska marknaden, från sin nuvarande bussflotta. Hela modellprogrammet med regionalbussar från Iveco Bus är utrustat med den exklusiva HI-SCR-tekniken. Denna teknik uppnår signifikant minskade utsläppsnivåer utan avgasåterföring och undviker de höga temperaturer som krävs för rengöring av dieselpartikelfiltret. HI-SCR-tekniken ger kunderna flera fördelar och är en konkurrensfördel för Iveco. Den beprövade låga bränsleförbrukningen för båda motorserierna (Cursor och Tector) är ytterligare ett argument som talar för Iveco Bus.

– Vår närvaro i Tyskland har varit med om en unik tillväxt de senaste åren, vilket har gjort Iveco Bus till nummer 3 på marknaden. Detta resultat beror till stor del på vårt mångåriga samarbete med Deutsche Bahn och deras fortsatta förtroende för Iveco Bus, säger Julian Dango , försäljnings- och servicechef hos Iveco Bus för Tyskland, Österrike och Schweiz,

DB FuhrparkService GmbH och Iveco Bus utvidgar dessutom samarbetet till serviceområdet genom att ramavtalet även omfattar leverans av reservdelar för att utgöra en komplett lösning.

– Moderna, miljövänliga och säkra bussar samt våra professionella busschaufförer är vårt visitkort till de ca två miljoner passagerare som vi servar varje dag. Därför kommer denna investering direkt våra kunder till nytta, säger Michael Hahn , styrelseordförande för DB Regio Bus.

Deutsche Bahn är Tysklands största leverantör av busstransporter och betjänade cirka 608 miljoner passagerare under 2015. Bussdivisionen hör till DB Regios verksamhetsområde och är därmed en del av företagets avdelning för persontrafik. Fler än 40 bussbolag och intressenter erbjuder transport i hela Tyskland och Deutsche Bahn tillhandahåller den transportservice som garanterar trafikförbindelserna på det regionala planet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079