23948sdkhjf

Eitech i Norgeaffär

Eitech bygger mobil en anläggning till norska Jernbaneverket – chans till fler norska affärer finns men hur mycket pengar det handlar om nämns inte.
Eitechs framgång längs spåret i Sverige fortsätter genom ett nytt strategiskt avtal med norska Jernbaneverket. Uppdraget omfattar en leverans av en mobil kopplingsanläggning för järnväg i Norge, med en option på tre liknande anläggningar.

– Mobila järnvägsanläggningar i form av omformar-, kraft- och kopplingsstationer är ett flexibelt alternativ och som i detta fall resulterar i möjligheten för starkare persontåg och tätare trafik längs Gjøvikbanen i Norge. Att Jernbaneverket väljer oss är ett ypperligt bevis på att Eitechs tidigare leveranser och pågående järnvägsprojekt i Sverige har gett ett starkt avtryck, säger Karl-Jörgen Mathiasson, Projektchef Infra inom Eitech Engineering AB.

Eitechs mobila kopplingsanläggning ska fördela kraften via utgående linjer till olika kontaktledningssektioner och ryms i en byggnad på cirka 45 kvadratmeter. Anläggningen konstrueras och byggs i Sverige för att sedan transporteras till anläggningsplatsen i Norge.

Anslutningen till en av Jernbaneverkets kraftförsörjningsanläggningar (15 kV, 16,7 Hz), som ska mata ström till Gjøvikbanen, beräknas att ske under sommaren 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094