23948sdkhjf

Delad hyrbil till fjällen

Hyrbilstjänsten DriveNow lanserar bildelning till fjällen - Efter nyår går det att spontant bildela sig till Kungsberget i Gästrikland.
Från 2 januari 2017 erbjuder BMW- och Sixt-ägda "DriveNow" ett nytt, spontant sätt att fjällsemestra i den Stockholmsnära skidorten Kungsberget. Det behöver inte vara krångligt att åka till fjällen − utan lång planering kan man nu ta en DriveNow på någon av Stockholms gator och köra raka vägen till backen för en heldag med skidåkning.

Skidorten Kungsberget har med sin lättillgänglighet kommit att bli en favorit bland många stockholmare som vill ta en enkel avstickare till skidbacken. Inför årets vintersäsong har Kungsberget en ny 8-stols expresslift, öppnat ett helt nytt skidområde på den södra sidan av berget och investerat stort i snösystemet. Det innebär fyra nya nedfarter och 35 procents mer åkyta. Dessutom finns den populära skidskolan för alla barn kvar.

Med bildelningstjänsten blir allt detta ännu mer lättillgängligt med ett nytt sätt att få tag på en "hyrbil". Bilarna till skidorten bokas direkt i bilen genom att välja ett 24-timmarspaket. Väl framme vid Kungsberget är det bara att sätta bilen i pausläge och njuta av backarna tills det är dags för hemfärd. Då det i ett ordinarie 24-timmarspaket kommer priset och de inkluderade kilometrarna att korrigeras innan kvittot skickas och pengarna dras. Ett tips är att reservera en bil via appen redan kvällen innan avfärd. Mellan klockan 22:00 till 06:00 är det nämligen gratis att reservera en bil.

− Stockholmsfamiljer bor närmare skidbacken än vad många tänker på. Att åka skidor ska inte behöva vara krångligt och kräva veckovis av planering. Vi vill erbjuda ett snabbt, enkelt och spontant sätt att ta sig till fjällen, utan att man binder upp sig till onödiga kostnader, säger Fredrik Ellsäter , vd på DriveNow.

Att resa till Kungsberget tar cirka 2 timmar och 10 minuter i normal trafik utan störningar. I DriveNows utbud finns över 300 bilar att välja på. För skidsemestern är de lite rymligare BMW-modellerna att rekommendera, knappast bilen på bilden ovan. Det här är naturligtvis smartare än att äga och köra sin egen bil, men frågan är om det inte är ännu mer hållbart att åka buss till Kungsberget. Dock lär vi få se många fler exempel på bildelningstjänster under åren som kommer.

FAKTA 1/Kungsberget


Kungsberget ingår i Branäsgruppen som är Sveriges största privatägda skidkoncern och som också är ägare till skidanläggningarna Branäs och Vallåsen samt Ånnaboda/Storstenshöjden och Tolvmannabacken. Sedan 2010 har Branäsgruppen med samarbetspartners investerat närmare 500 miljoner i att omvandla Kungsberget. I investeringarna ingår bl.a. Sveriges modernaste skidhyra, flera restauranger, hotell, lägenheter och stugor som tillsammans gett Kungsberget 1250 bäddar. Inför säsongen 2016-2017 görs investeringar på totalt 180 miljoner kronor i Kungsberget.

FAKTA 2/DriveNow


DriveNow är en ny typ av bildelningstjänst där bilarna hyrs och lämnas tillbaka på valfri plats. Idag finns tjänsten, som ägs av BMW Group och Sixt, i tio europeiska städer utöver Stockholm: Berlin, Bryssel, Düsseldorf, Hamburg, Köln, Köpenhamn, London, Milano, München och Wien. Bilflottan består av 5 000 premiumbilar från BMW och MINI, varav närmare 20 procent är elbilsmodellen BMW i3. I Stockholm finns 300 bildelningsbilar. Enligt bildelningsföretaget ersätter en sådan här delad bil minst tre privatägda bilar, vilket bidrar till att förbättra trafiksituationen och trängseln i staden.
För att kunna använda tjänsten behöver kunden först registrera sig, sedan kan bilarna reserveras via en app, på telefon, eller på hemsidan. Kunden öppnar upp bilen direkt med appen, kör dit den ska och lämnar sedan tillbaka den på den plats som passar bäst. Parkeringen och bensinen ingår alltid i minutpriset oavsett stad och medlemskapet gäller i alla städer där DriveNow finns.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061