23948sdkhjf

Buss-Vikingar hos Scania

Närmare 90 bussförare som kör busstrafiken till Viking Line besökte Scania i Stockholm - Sedan blev det kryssning tur och retur till Åbo.
Anslutningstrafiken till Viking Line sysselsätter 25 bussar per dag i ordinarie trafik, till det kommer all förstärkningstrafik vid åtskilliga tillfällen då ännu fler bussar rullar till Viking-terminalen i Stockholm.

– Vi jobbar med nio bussbolag som kör trafiken och som vi har avtal med, under 2016 har de transporterat 670000 personer till våra fartyg, säger Jan Karlsson , försäljningschef Arrangör, Senior och Linjetrafiken på Viking Line.

Det här visar att busstrafiken betyder oerhört mycket för rederiet men det genererar också jobb till bussföretagen som är inblandade i trafiken. I det syftet arrangerade Viking Line en träff för alla de nio bussbolagen bussförare 3-4 januari. Först ett möte med busstillverkaren Scania vid Kungens Kurva i Stockholm där bussförarna fick höra om hur de arbetar. Och sedan en kryssning från Stockholm till Åbo med konferens ombord.

Mer om detta bussförarmöte kommer att presenteras i TRAFIKFORUM nr 1 dom utkommer i början av februari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078