23948sdkhjf

Västkustlinjen tar över Älvsborg

Västkustlinjen/Kulturbåtarna tar över driften för Älvborgs fästning efter Strömma – Omsättningen väntas därmed öka kraftigt.
Det blir Svenska Västkustlinjen/Kulturbåtarna AB som tar över driften av Nya Älvsborgs fästning som ligger på en ö i inloppet till Göteborg. I dag omsätter Svenska Västkustlinjen 16 miljoner kronor – med den nya verksamheten kan omsättningen öka till 25 miljoner kronor.
Hur gick det egentligen till när ni fick kontraktet på fästningen?
– Fastighetsverket kom till oss och frågade om vi ville ta över driften på Nya Älvsborgs fästning, säger Michael Jilleskog, försäljnings och marknadschef för Svenska Västkustlinjen/Kulturbåtarna AB. Han fortsätter:

– Fastighetsverket har nämligen sagt upp avtalet med Strömma till årsskiftet nyss, så nu diskuterar vi med Strömma för att få till en smidig övergång. Vi har en bra dialog så det kommer att gå fint även om jag just nu inte kan säga exakt vilken dag som vi drar igång verksamheten med Älvsborg.
Fästningen har en omfattande restaurangverksamhet, under december hade de 3500 julbordsgäster. Till det kommer de många besöken, bussresor, skolresor, företagsresor och annat. Och dessutom kan det bli många bröllopsevenemang eftersom det finns en kyrka vid Nya Älvsborgs fästning.
– Jag har redan presenterat det här för Volvo att vi tar över Älvsborg eftersom de redan är en av våra storkunder, säger Michael Jilleskog.
För att klara den nya större verksamheten krävs dock att rederiet blir större även vad gäller antalet fartyg: Ytterligare en båt ska köpas in och jakten på rätt slags fartyg pågår redan för fullt.
– Vi har 4,5 miljoner turister i Göteborg. Vill ta en bra andel av alla dessa så krävs en bra båt som ska gå under perioden maj-september. Styrelsen har fått det uppdraget och jag tror att de kommer att lyckats ganska snart, säger Michael Jilleskog.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078