Västkustlinjen tar över Älvsborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Västkustlinjen/Kulturbåtarna tar över driften för Älvborgs fästning efter Strömma – Omsättningen väntas därmed öka kraftigt.

Det blir Svenska Västkustlinjen/Kulturbåtarna AB som tar över driften av Nya Älvsborgs fästning som ligger på en ö i inloppet till Göteborg. I dag omsätter Svenska Västkustlinjen 16 miljoner kronor – med den nya verksamheten kan omsättningen öka till 25 miljoner kronor.
Hur gick det egentligen till när ni fick kontraktet på fästningen?
– Fastighetsverket kom till oss och frågade om vi ville ta över driften på Nya Älvsborgs fästning, säger Michael Jilleskog, försäljnings och marknadschef för Svenska Västkustlinjen/Kulturbåtarna AB. Han fortsätter:

– Fastighetsverket har nämligen sagt upp avtalet med Strömma till årsskiftet nyss, så nu diskuterar vi med Strömma för att få till en smidig övergång. Vi har en bra dialog så det kommer att gå fint även om jag just nu inte kan säga exakt vilken dag som vi drar igång verksamheten med Älvsborg.
Fästningen har en omfattande restaurangverksamhet, under december hade de 3500 julbordsgäster. Till det kommer de många besöken, bussresor, skolresor, företagsresor och annat. Och dessutom kan det bli många bröllopsevenemang eftersom det finns en kyrka vid Nya Älvsborgs fästning.
– Jag har redan presenterat det här för Volvo att vi tar över Älvsborg eftersom de redan är en av våra storkunder, säger Michael Jilleskog.
För att klara den nya större verksamheten krävs dock att rederiet blir större även vad gäller antalet fartyg: Ytterligare en båt ska köpas in och jakten på rätt slags fartyg pågår redan för fullt.
– Vi har 4,5 miljoner turister i Göteborg. Vill ta en bra andel av alla dessa så krävs en bra båt som ska gå under perioden maj-september. Styrelsen har fått det uppdraget och jag tror att de kommer att lyckats ganska snart, säger Michael Jilleskog.


Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Keolis: ”Prioritera bussen!”

Kollektivtrafikjätten Keolis vill förbättra framkomligheten och minskar förseningarna i Stockholms busstrafik - Läs deras recept här!

Plus

Stensäker eftermarknad

Mekka Traffic är inte bara verkstad, det är också koncernmoder till Sveriges största privatägda bussbolag – Bergkvarabuss. Verkstaden har dock en nyckelroll som ser till att bussarna rullar bekymmersfritt och det finns plats för fler externa kunder hos Mekka.

Plus

Rätt sits i bussen

Ergoseat i Kungsbacka är en renodlad återförsäljare av förarkomfort till kommersiella fordon, alltså alla fordon över 3,5 ton - buss, lastbil och andra nyttofordon. Konkurrenterna är få på en stabil marknad – förr eller senare behöver alla byta upp sig till en ny och bättre förarstol. Billigare då att köpa ny stol än en helt ny buss.

Skånetrafiken i mångmiljardaffär

Skånetrafiken har genomfört en av Sveriges största tågaffärer i en upphandling av drift och underhåll av Pågatåg - Hur många miljarder? Läs här!

Snart presenteras finalisterna!

Miljoner till biogasforskning

Biogasforskning vid Mittuniversitetet får 9,3 miljoner kronor - Nu ska forskarna kunna lösa problemet med biogasbristen.

Stopp för pendeltågstrafiken

Arbetet koppla på Stockholms nya pendeltågstunnel stoppar delar av pendeltågstrafiken under sommaren - Ännu ett arbete ställer också till det.

Arkiv

App-taxi till flyget

En helt ny slags taxitjänst börjar trafikera Arlanda - Det är Appride som är ett exempel på den nya typen av persontransporter, läs hur det fungerar här!

13 elbussar till Malmö

Volvo Bussar ska leverera 13 elbussar till Nobina när Malmö satsar på eldriven kollektivtrafik

Sävenhed till Edeva

Scandic köper Restels

Scandic förvärvar Restels hotellportfölj och blir ledande hotelloperatör i Finland - Om köpet godkänns blir det en affär i miljardklassen.

Stökigt för turistbussen i Stockholm

Under flera år har Stockholms läns Bussbranschförening arrangerat en rundtur i Stockholms city med turistbuss - Lokala politiker var inbjudna till rundturen för att få uppleva resultaten av sina beslut på riktigt, här redovisar vi alla politiker som följde med!

Spännande på Bussreseforum

Nu har anmälningen till årets Bussresforum öppnat - Branschmötet äger rum 26-27 september i Stockholm!

Nystart för Wildfire

20 juni öppnade Kolmårdens berg- och dalbanan Wildfire igen efter ett ha varit stoppad av myndigheterna.

Norrtälje får elbussar

Ubers vd avgår

Sommaroptimism i väst

Det råder stor optimism i den västsvenska besöksnäringen inför sommaren - Hur det kommer sig förklarar Turistrådet Västsverige.

Sommarstängt i Stockholmstrafiken

Bättre trafik i Stockholm

Stockholms läns landsting ska ta fram en trafikplan med mål att förbättra kollektivtrafiken - Det har trafikplaneberedningen beslutat.

Ankeborgs tunnelbana

Eldrivna ledbussar i Göteborg

Först kom el- och elhybridbussarna som rullar på uppmärksammade linje 55 i Göteborg - Nu kommer nästa steg med betydligt större elbussar!

Nobina kör på i Malmö

Nobina får förlängt förtroende av Skånetrafiken att bedriva stadstrafik i Malmö - Och nu blir det fler elbussar.

Kommande kulturhuvudstad

Läs om den tidigare huvudstaden som blir Europas kulturhuvudstad om fem år.

C: ”Mer förnybart flygbränsle!”

Centerpartiet presenterade 14 juni ett nytt förslag för ett grönare flyg och ett bättre klimat.

Uppåt för Skånetrafiken

Kalmar Årets sommarstad 2017

Transdev jagar Keolis

Skovgaard tar över GUB

Trafikstart i Luxemburg

Utrop kollas i väst

Saudi valde MAN-bussar

Djurgårdsfärjan 120 år

Kollektivtrafikens kostnadsökning kan brytas

Ny tågdepå i Skåne

Nygammal gruva speglar branschen

Enklare välja SJ-biljett

Sänd till en kollega

0.262