23948sdkhjf

Andersen till Solaris Sverige

Peter Kragelund Andersen är sedan 6 mars försäljningschef på Solaris Sverige i Malmö - Han efterträder Johan Green som lämnat företaget.


Solaris nya svenska försäljningschef Peter Kragelund Andersen kommer närmast från en position som försäljnings- och eftermarknadschef i Amminex Emissions Technology där han har arbetat med försäljning av högteknologiska emissionslösningar till bussoperatörer, huvudsakligen i Nordeuropa.
Peter Kragelund Andersen är utbildad civilekonom och har arbetat inom buss- och lastbilsbranschen sedan 1999 och byggt upp en solid erfarenhet inom marknadskommunikation och försäljning av kommersiella fordon ifrån bland annat jobb i MAN- och Volvo-koncernerna.
Kunskapen om bussbranschen har ackumulerats under 16 år som Marketingchef för MAN Last och Buss, och 12 år inom Volvo Group där Peter Kragelund Andersen har haft ansvar för marknadskommunikation, försäljningsansvar för kommersiella fordon och kommersiella eftermarknadslösningar.

– Peters långa erfarenhet av försäljning med komplicerade transportlösningar i BtB segmentet samt den kundorienterade tillgång i säljprocesserna ger Peter de bäste förutsättningar för att bli en del av Solaris Sverige AB och medverka till att säkra den fortsatta positiva utvecklingen som vi har på den svenska marknaden, säger Klaus Hansen , vd Solaris Sverige AB. Han fortsätter:

– Vi har stärkt fokus på att bevara och utveckla Solaris Sverige AB i målet om att bli en viktig partner, samt genomföra vår strategi på miljövänliga bussar och vinna marknadsandelar i el- och gas buss segmentet. Med Peters solida bakgrund har vi inte bara en försäljningschef med fokus på försäljning, utan också en mycket kompetent och erfaren person som känner till miljöområdet. Det är en absolut nödvändig kompetens för att kunna möta vår målsättning och inte ”bara vara en leverantör” utan också en kompetent partner för våra kunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074