23948sdkhjf

Hogia slog lönsamhetsrekord

Resultatet för Hogia-gruppen 2016 nådde 32 miljoner kronor - Det är det bästa någonsin i företagets historia.
Hogia är en viktig leverantör av IT-system för bland annat kollektivtrafiken även om den delen av företagsgruppens verksamhet inte är allmänt känd utanför branschen. Men att företaget går bra är välkänt och de senaste siffrorna från 2016 är inget undantag: Omsättningen ökade till 539 (505) miljoner kronor samtidigt som resultatet slog alla tiders rekord: 32 (19) miljoner kronor.

I år står företaget inför en av sina största investeringar någons, nämligen utvecklingen av ett brett sortiment av programvaror baserade på den egenutvecklade molnplattformen Hogia Star. Den verksamheten sysselsätter just nu mer än 100 personer. Men under de kommande tre åren räknar Hogia med att investera 600-700 miljoner kronor i den här verksamheten som är baserad på den nya produktserien. 2020 kommer en miljard kronor att ha investerats om dagens planer håller.

– Att vi våtår satsa som vi gör beror på att Hogia-gruppen, efter att ha noterat positiva resultatsiffror i årsredovisningarna under de senaste 26 åren, har en synnerligen solid ekonomisk situation. Under de senaste åtta åren har vi varje år ökat personalstyrkan med cirka 25 personer netto och vi vet alltså att vi klarar av att hantera tillväxt i vår verksamhet, säger Bert-Inge Hogsved , grundare och vd för Hogia-gruppen.

Hogia är Kollektivtrafikdagens huvudsponsor, se till att anmäla deltagande i tid genom att klicka HÄR ! Kollektivtrafikdagen genomförs på Cirkus i Stockholm 11 maj i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078