23948sdkhjf

Rusning efter Medelhavskryssningar

Rekordmånga svenskar firar sommarsemestern på ett kryssningsfartyg i Medelhavet 2017 - Det visar statistik från Resia.
Antalet bokningar har hittills ökat med 20 procent jämfört med i fjol och just nu är det rusning efter de resor som finns kvar. Det nya kryssningsfartyget MSC Meraviglia med kryssningar i Västra Medelhavet är den som lockar flest svenskar. Det visar färsk boknings- statistik från Cruise Market och Resia.

– I år ser vi en kraftig ökning på medelhavskryssningar. Efterfrågan från barnfamiljer blir allt större och så kallade generationsresor till sjöss är en riktigt stor trend just nu. Många tycker att en kryssning är lika enkel som en charterresa. Skillnaden är att man får uppleva mycket mer och att man får se en ny destination varje dag, säger Lars Olsson , marknadschef på Cruise Market, som är en del av Resia Travel Group.

MSC Cruises nyaste fartyg Meraviglia gör sin jungfrutur i juni i år. Med sina 4 500 passagerare blir hon rederiets flaggskepp och Medelhavets största fartyg. Den veckolånga kryssningen startar i Barcelona och gör stopp i Marseille, på soliga Malta, vackra Sicilien och i de italienska pärlorna Neapel och Genua. Medelhavskryssningen med Royal Caribbeans Freedom of the Seas ligger också högt upp på topplistan över de mest bokade kryssningarna i sommar. Här får man uppleva både Italien, Spanien och Frankrike på en och samma resa.

– Våra kryssningsspecialister är extremt efterfrågade i år. Främsta anledningen till att intresset ökat så stort bland barnfamiljer tror jag är bekvämligheten – du packar upp väskorna en gång och sedan är det bara att påbörja semestern. Att upptäcka flera länder och kulturer från samma balkong är en upplevelse som är svår att få på annat sätt. Dessutom finns det kryssningar som passar alla plånböcker och intressen, allt från lyxkryssare till fartyg med mer fokus på underhållning, säger Lina Eklund , presskommunikatör på Resia.

Topp 5 – de mest populära medelhavskryssningarna i sommar 


1. MSC Meraviglia – Marseille, Malta och Sicilien (Avresa från Barcelona)

2. Freedom of the Seas – Rom, Toscana och Marseille (Avresa från Barcelona)

3. Norwegian Epic – Rom, Cannes och Neapel (Avresa från Barcelona)

4. Costa Diadema – Mallorca, Toscana och Rom (Avresa från Barcelona)

5. MSC Poesia – Aten, Mykonos och Dubrovnik (avresa från Venedig)

Topplistan är baserad på bokningsstatistik från Cruise Market och Resia samt hittills bokande kryssningsresor under sommaren 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094