23948sdkhjf

Skåne vässar besöksnäringen

Besöksnäringen i Skåne och Blekinge satsar på kompetensutveckling - 110 företag deltar och engagemanget är stort.

Ängavallen, Sweden Rock och Tosselilla Sommarland är några av de drygt 100 företag som satsar på kompetensutveckling genom Competence Academy Tourism. Utbildningsinsatsen är ett samarbete mellan Tourism in Skåne och Region Blekinge, som med stöd av Europeiska Socialfonden syftar till att kompetensutveckla små företag i besöksnäringen. Fokus ligger på hållbarhet, digitalisering och internationalisering.

Utbildningsinsatsen har dragit igång med de 110 deltagande företagen, och intresset och engagemanget är stort.

– Vi är glada att så många företag vill vara med och kompetensutveckla sin verksamhet. Genom sitt deltagande får de verktyg för att växa långsiktigt och nå en ny nivå. Satsningen är en del i Tourism in Skånes och Region Blekinges strategiska arbete med att utveckla besöksnäringen, säger projektledare Lars Braedstrup-Holm på Tourism in Skåne.

Den senaste veckan har företagen medverkat på uppstarts-workshopar runt om i Skåne och Blekinge och fått en första inblick i de utbildningsinsatser som kommer att pågå fram till hösten 2019.

Sydkustens at Pillehill, Bed & Breakfast och restaurang i Skåne, är ett av de företag som var snabba att hoppa på.

– För oss var det självklart att vara med eftersom vi både får en chans att utveckla vår personal inom bland annat digitalisering och inte minst för att vi som företag får möjlighet att utveckla den ekonomiska hållbarheten. Båda områden som är värdefulla för att driva verksamheten framåt, säger Jannike Briesenland-Lister.

Två andra som nappade direkt är Miran Randre från Holje Bungalow och Per-Åke Persson från Kanotcentralen i Olofström

– Det är väldigt värdefullt att bli en del av nätverket och få chansen att kompetensutvecklas, säger Per-Åke Persson.

– Jag har en produkt som skulle kunna öka enormt med rätt kunskap, säger Miran Randre.

För den som är intresserad av att delta finns det några platser kvar.

– Eftersom intresseanmälningar fortfarande trillar in så har vi satt in en extra workshop i Malmö den 21 april, säger Lars Braedstrup-Holm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062