23948sdkhjf

Norges dragningskraft växer

Norgetrenden är tydlig bland bussturisterna – Svenskarnas intresse för att semestra i sitt västliga grannland ökar för varje år.

2016 var antalet svenska turister åter igen rekordstort med en ökning på åtta procent från föregående år. Det märks också på att allt fler bussresor siktar på det bergiga landet i väster.

De senaste årens siffror har visat en stadig ökning av kommersiella övernattningar i Norge. År 2016 blev inget undantag. Nya siffror visar att Norge hade 33 miljoner kommersiella övernattningar. Det är en ökning med fem procent från 2015 och representerar hela 1,5 miljoner fler övernattningar. Antalet resande till Norge ökade mer än det som är genomsnittligt för resten av världen. Det innebär att Norge för andra året i rad tog andelar av internationell turism 2016.


Fjordnorge populärast 


Bland utländska turister i Norge ligger tyskarna på en förstaplats, men sedan kommer svenskarna. År 2016 tillbringade svenskar 1 189888 kommersiella övernattningar i landet. Det är en ökning med åtta procent från föregående år. 
 Bland de mest populära besöksmålen i Norge utmärker sig Fjordnorge, Östlandet och Nordnorge. Den region med allra flest utländska övernattningar 2016 blev Fjordnorge med 38 procent.

– Fjordregionen blir allt mer populär. Den unika och dramatiska natur som svenskarna inte hittar på hemmaplan, i kombination med ett brett utbud av aktiviteter, är vad som lockar allt fler turister till den här regionen, säger Robert Nygårdhs marknadschef på Visitnorway i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062