23948sdkhjf

Nytt elbussavtal i Malmö

5 maj har Region Skåne och Malmö stad skrivit avtal om att elbussar ska rulla i Malmö – Genomförandeavtalet omfattar linje 3 och 7.

Sedan elbussavtalet är påskrivet så återstår arbete med att bestämma exakt hur och när trafikering kan starta utifrån ekonomiska och affärsmässiga förutsättningar.

– Det rödgröna styret i Region Skåne har som målsättning att ligga i framkant när det gäller miljövänliga och effektiva trafiklösningar. Därför är det positivt att vi ska införa elbussar i Malmö. Eldrivna bussar är inte bara ett miljövänligt alternativ, det gör också kollektivtrafiken mer attraktiv när den blir tystare, säger Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

– Det är så här vi gör Malmö mer hållbart, genom att erbjuda attraktiva alternativ till den egna bilen för Malmöborna. Elbussar är ett steg mot en mer miljövänlig och tillgänglig kollektivtrafik. Jag är glad åt att vi och regionen satsar gemensamt på detta, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för miljö och teknik.

Två förstudier har bedrivits som har mynnat ut i en rekommendation om att gå vidare i projektet. Förstudien presenterades för Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne och Tekniska nämnden i Malmö och under våren 2016 och en avsiktsförklaring skrevs under sommaren 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235