23948sdkhjf

Flexbuss startar förarutbildning

Tre kommuner ingår samarbete med Flexbuss - Bussbolaget ska starta bussförarutbildning i augusti för att snabbast möjlig få fram fler bussförare till vunnen upphandlad trafik.

Kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Högsby har ingått ett samarbete med Flexbuss Sverige AB och startar en ny bussförarutbildning i augusti

– Det känns spännande att starta denna utbildningen i samarbete med Oskarshamn, Mönsterås och Högsby kommuner. Upplägget på utbildningen kommer ge framtidens bussförare goda förutsättningar att få arbetslivserfarenhet genom arbetsplatsförlagd utbildning i Flexbuss verksamhet. För Flexbuss är kvalité en självklarhet och med detta samarbete har vi som arbetsgivare möjligheten att med vår erfarenhet bidra till att framtidens bussförare får de bästa förutsättningarna i sin nya karriär samtidigt som vi säkerställer tillgången på förare över tid, säger André Åkerström, Trafikchef på Flexbuss Sverige AB.

Flexbuss kommer bedriva kollektivtrafik i Kalmar län under tio år med start i augusti. Behovet av bussförare i trafiken med dagens volym är cirka 150 förare samtidigt som bussbolaget ser en ökning i kollektivtrafiken generellt.

Resandet i kollektivtrafiken ökar varje år och Flexbuss ser att behovet av nya bussförare kommer bli allt viktigare. De framtida nyutbildade förarna kommer samtidigt erbjudas att köra beställningstrafik då Flexbuss koncernsyster DackeBuss kommer etablera sig i regionen under hösten 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156