23948sdkhjf

Analog retrotrend pågår

Hur blir det egentligen i framtiden och vem bestämmer det? Göran Adlén säger att de som nu är i tonåren är de som kommer att förändra världen.

– Trenden går mot återanalogisering. Och robotisering som gör att 80 procent av jobben försvinner, säger Göran Adlén, trendanalytiker och författare.

Många vill återgå till mobiltelefoner som det bara går att ringa med. Modefotograferna har börjat återgå till att fotografera med film - och det ska vara Ektacrome som egentligen inte tillverkas längre. Men den nya generation Z föds i stort sett uppkopplade och lever i symbios med sina smarta mobiltelefoner. 

Roboten blir smartare än människan. En golfrobot kan slå hole in one på varje slag. Rubiks kub löser roboten på 1,9 sekunder medan en ung man behöver 4,6 sekunder.

– Samtidigt ser vi ett nytt samhälle där allt mer handlar om de sista kilometrarna fram till kollektivtrafiken, säger Göran Adlén.

2,80 meter högre vattenstånd i Miami sätter fingret på allvaret. Halva staden försvinner. Och samtidigt med att havsvattnet stiger så ändras arbetslivet där de nya digitala nomaderna bara bryr sig om hururvida det finns wifi-uppkoppling eller inte. 

– Själv funderar jag på om inte slow train kunde vara något för oss som inte blir speciellt ledsna när tåget är försenat, säger Göran Adlén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078