23948sdkhjf

Vässar Höga Kusten

Ny entreprenör i Höga Kusten ska locka fler till området - Nya möjligheter för gruppresearrangörer utlovas.

PnP Rederi AB, som arrangerar båtturer och upplevelser vid Göta kanal, tar över driften av Härnösands tre gästhamnar i centrum. De kommer förutom att vara gästhamnsvärdar även utveckla verksamheten med bland annat uthyrning av cyklar och trampbåtar, aktivitetspaket och turistservice. PnP Rederi AB kan också hjälpa dem som är intresserade att lägga upp en bra rutt för båtturen, både dagsturer och längre turer. Bussresearrangören är också välkomna att höra av sig till den nye aktören.

Patrik Kristiansson, som äger rederiet, flyttar i höst upp sitt fartyg M/S CERES för att till jul etablera restaurangbåtskoncept med servering av fisk och skaldjur, gärna från lokala leverantörer.

– PnP Rederi är precis den aktör Härnösand behöver för att vi ska nå målet att ha Norrlands bästa gästhamnar. Den kompetens och erfarenhet som PnP Rederi bidrar med gör också att gästhamnarna tillsammans med nationella Fritidsbåtsmuséet gör Härnösand ännu starkare som maritimt besöksmål i Höga Kusten, säger Henrik Olsson, näringslivsutvecklare Härnösands kommun.

Andra tjänster som den nya gästhamnsvärden planerar att erbjuda besökarna är service och underhåll av båtar. Det kan handla om städning, båtservice och olika typer av reparationer. Även uthyrning av besättning och konvojkörning med gästens egna båt eller hyrd båt i Höga Kusten kommer att bli möjligt.

PnP Rederi har efter upphandling fått avtal om minst två år där ovanstående tjänster ska erbjudas senast deras andra gästhamnssäsong.

– Jag vill sätta Härnösand och Höga Kusten på kartan. Det ska vara turistande båt- och husbilsgästers första val i Norrland. Men satsningen i Nattviken är inte bara för turister utan jag hoppas även att den inbitne Härnösandsbon tar chansen att upptäcka Härnösand från vattnet, i trampbåt eller kanot. Hyr en båt tillsammans med familjen vid Hamnkrogen och trampa över för ett besök på Technichus! Givetvis med en fikakorg i båten. Eller överraska din käresta med en roddtur och romantisk fikakorg, säger Patrik Kristiansson, PnP Rederi AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093