23948sdkhjf

Sommaroptimism i väst

Det råder stor optimism i den västsvenska besöksnäringen inför sommaren - Hur det kommer sig förklarar Turistrådet Västsverige.

Enligt Turistrådet Västsveriges besöksnäringsindex är det de tillfrågade restaurangerna och caféerna som är allra mest positiva. Hälften tror på fler sommargäster än under 2016. Nästan inga restauranger och caféer tror på färre gäster.

2016 blev ett rekordår för Västsveriges besöksnäring, med över 9 miljoner gästnätter på hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar. 4,5 miljoner av dessa skedde under sommaren. Och det verkar alltså som att den positiva trenden fortsätter. Även boendeanläggningar är optimistiska – 9 av 10 tillfrågade tror på antingen lika många eller fler besök än under fjolårssommaren.

– Det känns kul att höra att det råder fortsatt positiva tongångar bland besöksnäringsföretagen. Sommaren är ju den tid på året som inbringar flest antal gästnätter, även om vi på Turistrådet Västsverige hela tiden arbetar tillsammans med företagen kring att skapa nya säsonger och anledningar till att besöka Västsverige även under resten av året, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Turistrådet Västsveriges besöksnäringsindex tas fram fyra gånger per år via en webbenkät till de västsvenska besöksnäringsföretagen.

– Det behövs mer statistik kring utvecklingen inom besöksnäringens olika branscher. Den offentliga statistiken publiceras sent och är oftast svår att agera på. Genom att göra regelbundna mätningar vill vi snabbt förmedla resultatet tillbaka till besöksnäringen. Då kan de vara mer förutseende när det gäller att vidta eventuella åtgärder, säger Fredrik Lindén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078