23948sdkhjf

Wild Kids till Järvsö

Barnprogrammet Wild Kids spelas in i Järvsö under de kommande säsongerna - Varför Järvsö? Svaret levereras här!

Järvsö har valts till ny inspelningsplats för SVT:s Wild Kids 2017.
Wild Kids är ett populärt barnprogram och kommer nu att spelas in i Järvsö under säsong 11 och 12. Inspelningsperioden 2017 blir under 2 veckor i augusti, och programmet sänds under 2018.

Varför Järvsö den här gången?

– De storslagna vyerna, med sin spännande variation av berg och sjö, gjorde Järvsö till ett utmärkt val för oss. Det samlade utbudet av äventyr och aktiviteter passar också programmet perfekt. Utöver detta, förenklar närheten till Stockholm och bygdens moderna faciliteter, arbetet med produktionen. Vi har dessutom mötts av ett fantastiskt lokalt engagemang och ser fram emot årets Wild Kids-inspelning, som vi tror kan bli den bästa hittills, säger Malin Hallberg, Producent, Wild Kids.

Tävlingsarenan kommer att ligga inne på Järvzoo – Nordens vildmarkspark. De två läger där deltagarna bor under inspelningen är placerade på väl utvalda platser i Järvsö och ritningar och planering är i full gång.

– Vi är självklart väldigt glada och stolta över att Järvsö har blivit vald som inspelningsplats för de här två åren, säger Maria Rosén från Destination Järvsö. Hon fortsätter:

– Alla här i Järvsö och i resten av Ljusdals Kommun är otroligt engagerade och med det utbud vi har av vildmark och äventyr så är vi övertygade om att detta blir de bästa säsongerna någonsin.

Nu hoppas Destination Järvsö att TV-inspelningen ska locka fler bussturister till orten. Om det blir så återstår att se, men tidigre erfarenheter visar att TV-serier och annan uppmärksamhet i "finmedia" drar besökare som själva vill uppleva platserna för inspelningen. Så är det i Sverige och även i andra länder.

Wild Kids - vad är det?

Jo det är ett äventyrsprogram för barn där två lag, Björnarna och Lejonen, som tävlar mot varandra i olika lagkamper. Ett stort pris står på spel - en resa till någon plats i världen. Programmet har sedan starten 2005 höga tittarsiffror och har under årens lopp även vunnit en del utmärkelser. 2007 och 2010 vann Wild Kids priset ”Årets barnprogram” i programmet Kristallen och 2015 belönades Wild Kids med det internationella Emmy-priset.

I Wild Kids 2017 är Rickard Olsson programledare, vilket han har varit under de senaste sex säsongerna. Wild Kids produceras av SVT och Jarowskij.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16