23948sdkhjf

Flygbussarna blir elektriska

Under Almedalsveckan väljer Flygbussarna, i samarbete med Transdev, Eskilstuna kommun och Sörmlandstrafiken, att trafikera Visby Airport med en eldriven buss.

Flygbussarna har under flera års tid trafikerat sträckan mellan Visby Airport och Visbystad. Vi kör en buss enligt tidtabell, men under politikerveckan utökar vi med tre extra bussar för att tillgodose de många resenärer som reser till och från Visby.

Nytt för i år är att bussflottan förstärks av en elbuss, inlånad från Transdev i Eskilstuna. Elbussen, som rymmer 35 passagerare, har ingen fast tidtabell utan avgångar och ankomster anpassas efter resenärsflödet. Premiärturen äger rum på söndag den 2 juli klockan 09.15, då bussen avgår från flygplatsen till Visby.

– Vi är glada att i samarbete med Eskilstuna kommun och Sörmlandstrafiken just under Almedalsveckan få visa upp en av elbussarna som normalt går i Eskilstuna. För att underlätta för Flygbussarnas kunder är bussen tillfälligt omstylad i Flygbussprofil, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör, Transdev Sverige AB.

Flygbussarna har som ambition att börja köra fler elbussar framöver och elbussen i Almedalen ses som ett startskott för framtida elbusskörande.

– Vi hoppas att inom en snar framtid kunna erbjuda fler elbussar i vår ordinarie trafik. Ambitionen är att ha en buss i drift mot Arlanda och Bromma flygplats kring årsskiftet, säger Camilla Tienso, marknadschef på Flygbussarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083