23948sdkhjf

Citaro för Nobina i Malmö

Nobina byter ut en tredjedel av stadsbussarna i Malmö till 68 nya gasbussar från Mercedes-Benz Citaro - Ännu en framgång för den tyska busstillverkaren.

Nobina har återigen satsat på stadsbussar från Mercedes-Benz i Malmö stad. I augusti förnyas ungefär en tredjedel av Skånetrafikens stadsbussflotta i Malmö då 68 nya gasbussar sätts i drift. Bussarna är av typen Citaro CNG och Citaro G CNG.

Affärens värde i pengar är ingenting som parterna går ut med, men det handlar om ett mångmiljonbelopp, kanske drygt 275 miljoner kronor, enligt RT-forums bedömning. 

Att satsa på Mercedes-Benz och Citaro är ingen ny företeelse för Nobina i stort, sett över hela landet och i Skåne. Fordonstillverkaren har tidigare levererat flertalet Citaro-bussar till Nobina i Malmö på uppdrag av Skånetrafiken. Merparten av de nya Citaro-bussarna sätts i drift i augusti och ersätter därmed ungefär en tredjedel av stadsbussarna i Malmö stad. De första bussarna börjar rulla under juli månad. Samtliga 68 bussar drivs på biogas i enlighet med Skånetrafikens upphandlingskrav. Bussarna är av typen Citaro CNG och Citaro G CNG. Den förstnämnda är en 12 meter lång låggolvsbuss och den andra är en led- och låggolvsbuss på 18 meter.

– För oss är det viktigt att leverera en pålitlig och attraktiv kollektivtrafik som förbättrar Malmöbornas dagliga resor. Mercedes lösning ger oss ännu bättre förutsättningar för att förbättra kollektivtrafiken i Malmö, säger Henrik Dagnäs, marknadsdirektör på Nobina Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078