23948sdkhjf

Julita Gård vann turistpris

För första gången någonsin vinner Sörmlands kandidat Stora Turismpriset – Julita Gård tog tog hem segern i år, det är 25:e gången priset delas ut.

Stora Turismpriset delades ut i samband med Sveriges kommuners och landstings, SKL:s besöksnäringskonferens 6 december i Stockholm. För 25:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor.

Priset delades ut av Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket och Cecilia Schelin Seidegård, ordförande i Stiftelsen förkunskapsfrämjande inom turism. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Sörmlands turismansvariga i kommunerna har getts möjlighet att nominera kandidat till Stora Turismpriset och enades om att utse Julita Gård som Sörmlands kandidat. Det är ett mycket bra resmål för grupp- och bussresor med många olika aktiviteter under större delen av året. 

Juryns motivering: "Besöksmålet Julita Gård har med platsens historiska miljö som grund framgångsrikt utvecklat en plats med en arena där många aktörer tillsammans bygger och delar kunskap."

Julita Gård är en fantastisk skatt, en egen destination i sig och profilbärare för Sörmland, Sveriges slottsdestination, säger Ola Lindgren Nilsson, vd på STUA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096