23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Många timmar i trafiken? Så använder du din tid bäst

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Sitter du ofta fast i bilköer eller spenderar mycket tid i kollektivtrafiken? Här är tipsen på vad du kan passa på att göra för att få tiden att rulla på.

Att vara ståendes eller spenderar många timmar i trafiken kan vara extremt irriterande och berövar dig på värdefull tid. Autobutler.se tipsar om de bästa aktiviteterna som får tiden i trafiken att gå fortare och samtidigt gör den mer värdefull.

Ju mer du står stilla i trafiken eller ju fler timmar du lägger på att åka kollektivt, desto bättre för dig. Det finns nämligen massa sätt att utnyttja tiden på. Vi på autobutler.se frågade pendalare som åkter kollektivt och bilister som ofta sitter fast i trafiken om deras tips för att disponera tiden. Detta ska du göra för att utnyttja tiden bäst.

Lär dig ett nytt språk
Har du alltid velat lära dig italienska? En del trafikanter väljer att lyssna på språkkurser i mobilen för att lära sig ett favoritspråk. Ju mer tid du spenderar på bussen eller tåget desto mer kommer du kunna behärska nya språk.

Utöka ditt nätverk
Många tar tillfället i akt och ringer alla samtal som skjutits upp under veckan. Behöver du göra ett bankärende, ringa gamla vänner, svärmor eller affärskontakter? Ju mer du tid du spenderar i trafiken, ju mer utökat nätverk av vänner, familj och affärspartners kan du få. Så glöm inte din telefon och ett par handsfree eller hörlurar när du ger dig av.

Gör andra glada
Gör det till en vana att tänka på gester och aktiviteter som kan göra folk omkring dig lyckliga. Undersökningar har visat att ingenting gör oss så lyckliga som när vi gör våra medmänniskor glada. Det krävs oftast inga dyra presenter. Med enkla gester och små tecken på uppmärksamhet kommer man nämligen väldigt långt. Sitter du i bussen kan du passa på att skicka en komplimang till en nära vän. Tro det eller ej, men fler timmar i trafiken kan göra dig och dina nära till gladare människor.

Få nya kunskaper
Spenderar du många timmar på tåget kan du passa på att bli en expert på något. Har du till exempel en bil hemma kan det vara en bra idé att ta med bilens bruksanvisning för att lära dig mer. Ju mer du fastnar i trafiken, desto mer allmänbildad kan du bli. Är du intresserad av att veta mer om din bil kan du också gå in på autobutler.se och läsa om allt från hur man sparar pengar på service till hur man bäst tvättar sin bil.

Läs
Många som åker kollektivt brukar passa på att läsa en bok som de annars inte har tid att läsa. På kvällen är man oftast trött efter en lång dag på jobbet. Flera timmar i trafiken kan därför bli det perfekta tillfället för att läsa ikapp. Ha därför alltid en bok tillgänglig - varför inte en hitta en gammal klassiker som du alltid velat läsa eller en bok om ett nytt spännande ämne?

Lär känna andra
Reser du i sällskap med dina vänner eller familjemedlemmar? Ta reda på hur väl du känner dem! Även dina närmaste kan ha berättelser och intressen som du ännu inte vet om. Turas om att avslöja något nytt om varandra. Fler timmar i trafiken kan innebära att du kommer närmare dina nära och kära.

Utmana barnen
I bilen eller på tåget är du den mest intressanta personen. Fick din son underkänt i senaste geografiprovet? Spela en omgång gissa huvudstäder. Har din dotter svårt för matte? Gå igenom multiplikationstabellen tillsammans. Fler timmar i trafiken innebär smartare barn.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063