23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du ut ditt budskap – snabbt med griffeltavla

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är inte alltid det opersonligt professionella som är den mest effektiva formen av marknadsföring.

 Och att trycka material och låta det gå genom marketings alla kanaler är inte heller alltid det mest effektiva när det är en tanke som fungerar bättre spontant. Krittavlor är särskilt populära i restauranger, caféer och barer, där det är viktigt att kunna uppdatera budskapen i löpande takt.
Om du snabbt och enkelt vill kunna komma ut med ett budskap lite mer low key så kan du välja att vara tryggt och retro med en griffeltavla och krita. Många kunder uppskattar den personliga touchen, och blir det inte bra så kan du ju alltid sudda ut det!

Varför använda griffeltavla?
Griffeltavlor, även kallade krittavlor, är mycket populära i pubar, restauranger, caféer och bistroer. De är funktionella, bekväma att använda och ger dig möjlighet att smidigt byta ut menyer, budskap eller priser utan att behöva ordna ett nytt plakat. Rätt griffeltavla på rätt plats ger dig en informell och avslappnad ton som garanterat kommer att leda till den önskade effekten, oavsett om det är tydlighet eller kanske ett humoristiskt budskap.

Vad räknas som en griffeltavla?
Griffeltavlan tillhör en av de äldsta typerna av skrivdon. Griffeltavlan har sina föregångare i sand- och lertavlor, och är en föregångare till skolans svarta tavlan, ursprungligen gjord av svart skiffer och avsedd att skrivas på med antingen en griffel eller krita. Det skrivna kunde lätt suddas ut med en fuktig svamp. Griffeltavlor finns att få i väldigt många storlekar och kan användas i så olika miljöer: på vägg, till gata och till bord. POS displays i trä (point of sale) blir mer och mer populära och hittas överallt. Du kan hitta griffeltavlor till bord, vägg, fönster, gatuskyltar, menyer, delikatess-skyltar och mycket mer.

Var får jag placera min griffeltavla?
När det gäller inne din egen verksamhet, dvs butik eller kontor får du naturligtvis placera griffeltavlan utifrån dina preferenser men utanför, på trottoar, gata eller torg gäller det diverse ordningsregler. Det krävs exempelvis tillstånd av kommunen enligt ordningslagen när du vill sätta ut en A-formad griffeltavla, en så kallad Gatu-pratare, utanför din butik. Det viktigaste att tänka på när det gäller skyltning som gatupratare är att de inte får utgöra trafikfara, hindra för framkomligheten eller utgör olycksrisk. Synskadade och funktionsnedsatta personer upplever ofta problem med just felaktigt placerade skyltar, vilket skapar stora problem och otrygghet när de beger sig runt på offentlig plats. Kommunen strävar också efter att minimera antalet skyltar i gatumiljön eftersom de menar att det förstör gatubilden. Men som småföretagare är naturligtvis det motsatta sant: just din skylt är den som ska dra in den rätta kunden i butiken!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078