23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tillsätt en ny VD

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Har ni behov av att förstärka organisationen med en ny chef har ni ett stort beslut framför er.

En ny VD får självfallet en central roll i att driva företagets mål och visioner framåt. Det är viktigt att göra en ordentlig analys av vilken typ av VD företaget behöver och vilka egenskaper som personen bör ha. När ni har utkristalliserat dessa parametrar är nästa steg i sökprocessen är att besluta hur man ska anställa en ny VD.

Nätverk
Ett första steget är att prata med professionella kontakter och samarbetspartners som har ett stort nätverk i din bransch. Någon kanske känner den perfekta kandidaten och kan upprätta en koppling mellan er. Om kandidaten får ett personligt godkännande från någon ni litar på är det såklart mycket värdefullt. Använd också era sociala nätverk som exempelvis LinkedIn för nå ut till potentiella kandidater.

Annonsera
Att annonsera efter en VD kan vara ett sätt att få ut budskapet till många personer men man ska komma ihåg att lämpliga kandidater inte är så benägen att söka arbetet. Det beror främst på att man inte vill skylta med att man söker ett nytt arbete.

Använd ett externt företag
Att anställa en verkställande direktör är ett stort och ibland svårt beslut eftersom man självklart vill hitta den perfekta kandidaten. Det kan vara väldigt komplext att sköta rekryteringen själv. helst om det handlar om ett stort företag med stora värden som står på spel. De flesta lite större bolagen tar idag hjälp av ett rekryteringsbolag, men det är naturligtvis viktigt att vara selektiv och göra en noggrann research eftersom det är stora skillnader mellan en dålig och en bra aktör. I förlängningen lönar det sig alltid att välja den bästa rekryteringsfirman för ert behov, även om kostnaden kanske blir lite högre.

Interim
Ibland kan behovet av en ny VD uppstå snabbt och kanske under en begränsad tid och man bör då anlita ett företag som är specialiserade inom chefsrekrytering med fokus på interim management. Interim management skiljer sig från från en vanlig rekrytering eftersom det ofta måste gå väldigt snabbt. Företaget man anlitar måste ha ett stort nätverk av erfarna interimschefer och en gedigen databas med affärsdrivna och erfarna personer för att lyckas med en brådskande rekrytering.

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078