23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är bäst- Android eller Iphone?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När det kommer till att välja telefon finns det ju en uppsjö av telefoner att välja emellan. De två största operativsystemen är helt klart Android och Iphone iOS som 96% av de svenska befolkningen använder sig utav.

Går du i tankarna att att köpa en ny telefon, men är osäker på vilket operativsystem som du ska välja? I denna texten reder vi ut skillnaderna mellan de två mobila operativsystemen. Och du får svarer på vad är bäst: Android eller Iphone.

Likheter och skillnader mellan de två mobila operativsystemen
Android baseras på en så kallad ”öppen källkod”, vilket gör att det är mer flexibelt utformat för den som själv vill utveckla egna versioner av operativsystemet och lägga till vilka appar som hen vill. 

Medan iOS Iphone-operativsystemet är mer ”knutet” till just Iphone och Ipad och inte har någon öppen källkod. 

Iphones operativsystem uppdateras ofta vilket gör det lättillgängligt och snabbt. Medan Android-systemet kan det dröja flera månader innan en uppdatering görs. 

Iphone satsar mycket på design och utseende på sina mobiler och andra typer utav enheter. De brukar också ligga på snäppet högre prisnivå än vad en Android-telefon ligger på. 

Med Iphone är det lätt att synkronisera övriga mobila enheter till sin Iphone, tex om du har en Ipad eller smartklocka. 

Men även Android telefonerna är relativt utvecklade vad det gäller synkronisering av mobila enheter. 

Röststyrning med mobilen eller andra enheter
Den mobila röst applikationen ”Siri” som tillhör Iphone fungerar mycket bra och den blir mer och mer populär. Den finns också tillgänglig på svenska. 

Android har en motsvarande variant till Siri, dock är den oftast på engelska och den är inte lika välutvecklad som Siri är. 

Så vilken är bäst?
Om man jämför de två giganterna på mobilmarknaden kommer man ganska snabbt att inse att de är bra på lite olika saker. Prismässigt vinner Android i de flesta fall. Android är också ”bättre” i det avseendet med öppen källkod, vilket innebär att du kan ladda ner vilka appar som helst. Som sagt tidigare så är Iphone och dess komponenter knutna till iOS-operativsystemet vilket är mer begränsat. Men samtidigt så uppdateras deras appar kontinuerligt om du har de nyare versionerna. Iphone och dess komponenter satsar ju en hel del på design och det är också något du får ta med i beräkningen att det blir något dyrare då du satsar på dem. 

Läs gärna på ytterligare om de olika operativsystemen för att bilda dig en uppfattning av vilket som passar för just dig!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078