23948sdkhjf

Ska leda ett av Sveriges största besöksmål

Maria Groop Russel blir ny vd för Skansen.

I början av januari nästa år tillträder Dramatens nuvarande vd, Maria Groop Russel, som ny vd för Skansen. Därmed efterträder hon John Brattmyhr på posten som kommer att fortsätta som senior advisor fram till årsskiftet i år.

Maria Groop Russel har tidigare jobbat på SVT och är sedan 2019 Dramatens vd. Utöver det är hon styrelseledamot i Svensk Scenkonst.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Maria Groop Russel som ny vd för Skansen. Maria är en kommunikativ ledare med gedigen kunskap och erfarenhet från kultur- och mediebranschen. Maria kommer tillsammans med organisationen driva arbetet framåt och fortsätta utveckla Skansen till en attraktiv plats för våra gäster att besöka. Jag och styrelsen önskar Maria varmt välkommen, säger Sven-Erik Österberg, styrelseordförande på Skansen, i ett pressmeddelande.

Maria Groop Russel tillägger:

– Jag är glad och hedrad över förtroendet och uppdraget och känner mig mycket motiverad. Skansen är en unik och levande plats med stor betydelse för många. Kombinationen kulturhistoria, hantverk och traditioner, mat, dryck och evenemang samt djur, natur och samtidsutmaningar ger fantastiska möjligheter till engagemang och nyfikenhet hos många människor. Jag ser så fram emot att få lära känna medarbetarna och verksamhetens olika delar och så klart att så småningom få börja arbeta skarpt tillsammans.

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07