23948sdkhjf

MTR Nordics vd lämnar – blir vd för Green Cargo

MTR Nordics vd, Henrik Dahlin, har utsetts till ny vd för Green Cargo. Den nya rollen tillträder han senast 16 september.

Henrik Dahlin har arbetat inom MTR i tio år. Där har han haft olika ledande positioner, bland annat som vd för tunnelbaneverksamheten och vd för pendeltågsbolaget. 

Rollen som vd för MTR Nordic tillträdde han i början av 2021.

Nu står det klart att han blir ny vd Green Cargo och efterträder därmed Ted Söderholm på posten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är mycket nöjd över att vi har lyckats rekrytera Henrik Dahlin till Green Cargo. Henrik har en lång erfarenhet av transport- och logistikbranschen samt av persontrafik på järnväg. Han har en välkänd förmåga att leverera resultat och är respekterad i hela järnvägsbranschen, säger Green Cargos styrelseordförande Andreas Regnell, i en kommentar.

Innan Henrik Dahlin började på MTR jobbade han som Director of Field sales & Tele sales på DHL Freight. Nu har processen för att hitta en ny vd till MTR Nordic inletts.

– Det har varit en fantastisk resa att få göra tillsammans med alla otroliga medarbetare inom MTR. Tillsammans har vi utvecklat kollektivtrafiken och tagit tågresandet i Sverige till nya, höga nivåer. Det är jag väldigt stolt och tacksam över, säger Henrik Dahlin i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112