23948sdkhjf

Fordonstillverkare omprövar sin strategi

En undersökning som gjorts på uppdrag av ABB Robotics, visar att störningar i försörjningskedjan och ökade materialkostnader får den globala fordonsindustrin att ändra uppfattning om principerna för lean-tillverkning.

Genom att ställa om från just-in-time till just-in-case-strategier kommer tillverkarna kunna hålla ett större lager som skydd mot eventuella störningar.

Undersökningen gjordes tillsammans med tidningen Automotive Manufacturing Solutions där 600 globala industriexperter från fordonstillverkare, leverantörer och ingenjörer stod för svaren.

På frågan vilka som är de tre största utmaningarna inom fordonstillverkning svarade nästan två tredjedelar den fortsatta oron för försörjningskedjan. 41 procent tryckte på effekterna av prisökningen på material och komponenter och 31 procent nämnde kompetensbristen som ett problem.

Det framkom också i undersökningen hur tillverkarna ökar sin lagerhållning och gör volyminköp av råvaror för att hindra exponeringen för störningar i andra delar av försörjningskedjan. Detta i samband med att man arbetar med många olika leverantörer för att säkerställa tillgänglighet på delar.

– Denna omvälvande omställning i tillverkningslogistiken kräver smarta och effektiva lösningar. ABB tar direkt itu med dessa utmaningar med effektivare och flexiblare lösningar, till exempel genom vårt sortiment av autonoma mobila robotar (AMR), vilka avsevärt kan förbättra leveranshastigheten av viktiga delar till monteringslinjen, säger Joerg Reger, chef för ABB Robotics Automotive Business Line, i pressmeddelandet.

Vidare visade undersökningen att industrins största bekymmer är råvarornas ökade kostnader (62 procent), som nu passerat den tidigare oron kring energikostnaderna (59 procent).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14